Primul șef de stat UE care spune deschis: „Merkel a creat HAOS în Europa”

Primul șef de stat UE care spune deschis: „Merkel a creat HAOS în Europa”

Presedinta Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a criticat dur actiunile cancelarului german Angela Merkel fata de criza refugiatilor. Ea a acuzat-o pe Merkel ca a creat „haos” in Europa.

Liderul croat a spus, intr-un interviu pentru NOVA TV, citat de Spiegel, ca Merkel i-a chemat pe refugiati „iar acum a tras frana de mana, spunand ca Germania nu ii poate absorbi pe toti acesti migranti economici”. 

„Doamna Merkel a actionat ca si cum nu ar fi fost constienta ca tragand frana de mana, cu atatea masini in jur, va crea un haos. Toata aceasta situatie trebuie sa fie rezolvata acum”, a declarat presedinta Croatiei.

Declaratile liderului croat au loc cu putin timp inainte de Summitul extraordinar al UE privind criza refugiatilor.

Luni, Croatia a cerut Greciei sa inceteze trimiterea catre restul Europei a imigrantilor sositi din Orientul Mijlociu. ‘Afluxul de imigranti din Grecia trebuie oprit. Voi cere aceasta la reuniunea de maine (marti) a ministrilor de interne din tarile Uniunii Europene”, a declarat ministrul de Interne, Ostojic, la centrul de primire Opatovac, in apropiere de orasul Tovarnik (est).

”Este absolut inacceptabil ca Grecia sa-si goleasca centrele de refugiati si sa-i trimita pe oameni catre Croatia, via Macedonia si Serbia”, a mai spus ministrul croat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”