Probe în dosarul lui Oprescu, tot ARSENALUL: interceptări, înregistrări audio și video, localizare prin mijloace tehnice (motivare)

Probe în dosarul lui Oprescu, tot ARSENALUL: interceptări, înregistrări audio și video, localizare prin mijloace tehnice (motivare)

Procurorii DNA au ca probe în dosarul de corupție al primarului Sorin Oprescu interceptări ale convorbirilor telefonice, înregistrări video și audio, fotografii, precum și localizare prin mijloace tehnice. Tribunalul București a dat publicității joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită.

În motivare sunt enumerate și mijloacele de probă administrate de procurori în dosarul lui Sorin Oprescu.

"Situația de fapt rezultă din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, respectiv a declarațiilor martorilor denunțători și cea a suspectului... cu rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică autorizate și puse în aplicare în cauză, administrate ca mijloace de probă (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video și prin fotografiere, precum și localizarea prin mijloace tehnice), în conformitate cu prevederile art. 138 și urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispoziție de denunțători cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale întocmite în cauză, în special cele de efectuare a perchezițiilor și cele de înseriere a bancnotelor, dar și cu declarația martorei...", se arată în motivare.

Astfel, la dosar există o înregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii în locuința sa din localitatea Ciolpani, județul Ilfov.

"Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu..., în locuința sa, când imediat după remiterea banilor spunându-i-se... Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin — n.r.) a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula..., întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe... Explicația dată de inculpat nu poate fi credibilă având în vedere că informația primită de la denunțător... nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă ușurință. În plus, din procesul-verbal încheiat cu acea ocazie, rezultă că P.B.C. (Popa Bogdan — n.r.) a rostit această frază în timp ce îi înmâna inculpatului O.S.M... în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului '...' a sosit cu promptitudine", se mai arată în motivare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...