PROSTITUATUL Tăriceanu: Lucrurile acestea pot duce pe foarte mulți la concluzia că este o încercare de lovitură de stat

PROSTITUATUL Tăriceanu: Lucrurile acestea pot duce pe foarte mulți la concluzia că este o încercare de lovitură de stat

Șeful Senatului României, prostituatul Calin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că problemele pe care le are Victor Ponta cu Justiția pot duce pe foarte mulți oameni "la concluzia că este o încercare de lovitură de stat".

"Lucrurile acestea pana in final, privite cu detasare din exterior, pot duce pe foarte multi al concluzia ca este o incercare de lovitura de stat. Pentru ca lovitura de stat ce inseamna? Inlaturarea unui regim democratic ales prin institutiile de forta ale statului", a spus acesta, intr-o declaratie in care a pus sub semnul intrebarii nivelul de experienta si responsabilitate al unui procuror de "27 de ani".

In opinia sa, in acest moment, daca Victor Ponta isi da demisia, putem asista "la declansarea unor crize politice succesive".

Tariceanu le-a cerut ziaristilor sa isi imagineze urmatorul scenariu: primul ministru este urmarit penal si isi da demisia, iar in fruntea guvernului este numit liderul opozitiei, respectiv Alina Gorghiu, care nu este "chiar o persoana care sa aiba un dosar perfect, fara niciun fel de pata".

Astfel, aceasta "ar putea sa fie acuzata in acelasi dosar, avand in vedere ca societatea de avocati din care facea partea apara partea adversa" si "am asista iar la o declansare de urmarire penala si o noua criza de guvern", a continuat Calin Popescu Tariceanu.

In acest scenariu, el s-a intrebat daca este "normal" ca intr-o tara democrata, cu un regim parlamentar, un procuror de 27 de ani "sa rastoarne doua guverne in decurs de o luna de zile". Tariceanu s-a intrebat, de asemenea, cata "experienta si cate responsabilitate" are un procuror la aceasta varsta.

"Cred ca toti cei care lucreaza in justitie sunt cu totii constienti ca puterea pe care o au implica o responsabilitate uriasa", a comentat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...