Protest în faţa MAE: Se strigă Jos Ponta! şi Demisia!/VIDEO

Protest în faţa MAE: Se strigă Jos Ponta! şi Demisia!/VIDEO

Protest în faţa MAE: Se strigă Jos Ponta! şi Demisia!
Grupul Uniti Salvam a creat pe Facebook un eveniment in care invita cetatenii sa se adune in aceasta seara, incepand cu ora 20.00, in fata Ministerului de Externe, in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care stau la coada ore in sir ca sa isi exercite dreptul de vot.

Circa 100 de persoane s-au strans in fata MAE. Protestul este unul pasnic. "Vor sa voteze, lasati-i sa voteze!", "Demisia!" "Puie monta!", scandeaza protestatarii.

Protestul are loc in fata Biroului Electoral nr. 48, care se ocupa de votul in strainatate - de pe str. Aleea Alexandru nr. 31 (cladirea Eminescu), unde are adresa Ministerul de Externe.

"Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului pana cand toti cetatenii romani care stau acum la cozi voteaza. Este inadmisibil sa nu permiti propriei populatii sa voteze, in conditiile in care prezenta la vot este deja redusa. Sunt mii de oameni care asteapta acum sa voteze. Marea Britanie, Paris, Venetia, Madrid, Stuttgart suntem alaturi de voi! Puneti pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveti de la fata locului. E dreptul tau sa votezi. E dreptul tau sa dispui de aceasta alegere asa cum doresti si e caz penal atunci cand nu o poti face. Cand incompetenta autoritatilor se traduce in prea putine hartii xeroxate, prea putine liste suplimentare, statul a esuat. Iesim in strada, nu stam la coada pentru democratie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi", scrie in anuntul postat pe Facebook.

Pana in prezent, 700 de persoane au anuntat ca vor participa la eveniment.Lucian Mandruta a postat pe Facebook un videoclip cu protestul de la MAE


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”