PROTEST în Parlament generat de TUPEUL și PROSTIA lui Tăriceanu/VIDEO

PROTEST în Parlament generat de TUPEUL și PROSTIA lui Tăriceanu/VIDEO

Mai mulţi parlamentari ucraineni, participanţi la Adunarea pentru Cooperarea Economică a Mării Negre (APCEMN), au protestat în timpul discursului preşedintelui Dumei de Stat, Serghei Narîţkin, din Senatul României, care predă preşedinţia organizaţiei Legislativului Rus. Aleşii ucraineni au afişat pancarte pe care era scris „Putin, dă-ne Crimeea înapoi“, „2008 - Georgia, 2015 - Ucraina. Cine urmează“.

În cadrul celei de-a 46-a Adunare Generală a Cooperării Economice a Mării Negre, care are loc la Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu va preda preşedinţia organizaţiei lui Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei ruse. În timpul alocuţiunii susţinută în sala Senatului României, mai mulţi parlamentari ucraineni, prezenţi la eveniment, s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa lui Narîşkin. „Putin, dă-ne Crimeea înapoi“ şi „2008 - Georgia, 2014 - Crimeea. Cine urmează“ sunt mesajele scrise afişate de aleşii ucraineni. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat să ia loc în bănci, însă parlamentarii ucraineni nu au ascultat de îndemnul liderului român.

Preşedintele Dumei ruse Serghei Narîşkin se află vineri la Bucureşti, unde participă la un eveniment găzduit de Senatul României, deşi liderul rus se află pe lista demnitarilor ce au interdicţie de intrare în UE. Ministerul Afacerilor Externe arată că apartenenţa Federaţiei Ruse la Adunarea Cooperării Economice la Marea Neagră este mai importantă decât interdicţia impusă de UE. În momentul în care protestatarii s-au așezat la stânga și la dreapta prezidiului la care vorbea, Serghei Narîşkin i-a atras atenția lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, să facă ceva în acest sens.

După ce președintele Dumei a spus că nu i se pare normal să se întâmple acest lucru, Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat pe protestatarii parlamentari să ia loc în bănci. Aceștia însă au rămas lângă prezidiu. Este posibil ca nici măcar să nu fi înțeles mesajul președintelui Senatului, întrucât traducerea se face prin căști, iar aceștia nu le purtau.

Într-un final, Serghei Narîşkin i-a transmis lui C.P.Tăriceanu că, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă și că poate să își continue discursul.

Este un protest al delegației ucrainene față de gestul făcut de Federația Rusă în urmă cu un an, când a anexat Crimeea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro