Publicaţia germană FAZ: Alegerile din România s-au încheiat în haos

Publicaţia germană FAZ: Alegerile din România s-au încheiat în haos

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din România s-a încheiat în haos, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, notând că românii din diaspora au fost "împiedicaţi" să voteze.

FAZ: Alegerile din România s-au încheiat în haos

"Mii de votanţi au protestat în numeroase oraşe europene, după ce au încercat în zadar să-şi exprime dreptul de vot", scrie publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, notând că primul tur al alegerilor prezidenţiale din România "s-a încheiat în haos".

Publicaţia notează că la Consulatul de la München "la amiază, timpul de aşteptare a fost de peste cinci ore", în timp ce "la Torino a fost pusă la dispoziţie o singură secţie de vot pentru 70.000 de cetăţeni cu drept de vot".

Totodată, FAZ relatează că la Londra şi Paris oamenii care au format cozi pentru a vota au ajuns să protesteze la adresa Guvernului şi a candidatului Victor Ponta . "Jos Ponta!", "Jos comunismul", au scandat aceştia.

Autorul notează că Guvernului român i s-a reproşat faptul că a încercat să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze, deoarece aceştia l-ar prefera pe contracandidatul premierului.

"Biroul Electoral Central a respins cererea mai multor candidaţi la prezidenţiale să prelungească cu o oră perioada de vot în străinătate", precizează FAZ.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...