Raport medical: Președintele Băsescu este apt pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției

Administrația Prezidențială a făcut public, joi, rezultatul testării medicale a președintelui Traian Băsescu efectuată pe 10 iulie la Spitalul Militar din București.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Potrivit concluziilor Comisiei multidisciplinare, șeful statului este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției.

La acea dată, medicii i-au recomandat președintelui Traian Băsescu monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale și EKG, efectuarea de investigații endoscopice — endoscopie digestivă superioară, colonoscopie, CT coronarian / angiografie selectivă, regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale, menținerea recuperării fizice pentru boala artrozică și un tratament medicamentos cu Euthyrox, Rosuvastatină, Clopidogrel și o fotoprotecție cu Photoderm.

Președintele Traian Băsescu a fost examinat de o Comisie multidisciplinară alcătuită din Florentina Radu Ioniță — medic primar boli interne și gastroentrologie, Florin Năftănăilă-Mali — șef Centrul clinic radiologie și imagistică medicală, Gheorghe Anghel — șef secție oftalmologie, Valerica Voicu — șef secție medicină nucleară și explorări funcționale, Viorel Trifu — șef secție dermatologie, Dan Mischianu — șef clinică urologie, Gabriel Boeru — șef secție neurologie, Emil Popa — locțiitor șef neurochirurgie, Gabriel Cristian — șef clinică cardiologie, Lucian David — șef secție ORL, Lucian Ciobîcă — medic primar boli interne și Cristina Spiroiu — medic primar endocrinologie.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îi autorizează pe medicii din comisia care se ocupă de sănătatea sa să le dea relații jurnaliștilor interesați de acest lucru.

"Aș face o precizare, pentru că un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare, încât am aflat de la televizor despre atacuri cerebrale, despre internări la Spitalul Militar București, la Fundeni, la Viena. Le-aș spune că autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta când mi-am făcut vizita medicală, public îi autorizez, să dea relații oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a președintelui", a afirmat șeful statului pe Aeroportul "Henri Coandă" înainte de a pleca la Milano, unde va participa la Summitul Asia — Europa.

El a susținut că nu a existat niciun astfel de incident de sănătate în cei zece ani de mandat.

"Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoți și asta nu se tratează", a spus Băsescu.

AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Cristina Tatu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

4 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

5 VIDEO Scene fără precedent! Aurelian Bădulescu, pitbull-ul pesedistei din fruntea Primăriei Capitalei, l-a împ…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!