Războiul PSD cu DNA continuă/Ponta a TĂIAT 3 milioane din ce a CERUT Kovesi/VIDEO

Războiul PSD cu DNA continuă/Ponta a TĂIAT 3 milioane din ce a CERUT Kovesi/VIDEO

Victor Ponta a declarat vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca DNA va avea un buget de 22 milioane de euro in 2014, mai mult decat in 2014 cand a primit 20 de milioane de euro. "DNA a avut anul acesta 20 de milioane de euro, va avea anul viitor 22 de milioane de euro. Deci, nu se taie, se pune. Si cred ca e valabil pentru fiecare institutie din aceasta tara ca atunci cand cere, primeste ceea ce a cerut si ceea ce putem sa oferim din banii pe care-i avem cu totii", a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul sedintei extraordinare de Guvern in care s-a aprobat proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pentru 2015. Insa, DNA a cerut 25 de milioane de euro, nu 22 de milioane. Laura Codruta Kovesi spunea joi ca a primit asigurari din partea ministrului justitiei si ministrului bugetului ca DNA va primi cat a cerut.

Elaborarea proiectului de buget a starnit nemultumiri inca de joi, cand DNA a reclamat faptul ca va primi mai putini bani decat a cerut. In plus, a acuzat public ca in buget nu se regaseste fila distincta de buget pentru DNA.

In urma unei intalniri cu Laura Codruta Kovesi, ministrul bugetului Darius Valcov a promis ca DNA va primi bugetul cerut. Valcov a admis ca exista o problema cu cifrele trimise de Parchetul General, urmand ca pana joi seara aceasta ar urma sa fie remediata. Kovesi a declarat pentru HotNews.ro ca atat Valcov cat si Cazanciuc au promis ca DNA va primi cele 25 de milioane de euro cerute si ca va avea fisa separata in proiectul de buget.

Concret, Kovesi a cerut pentru DNA o crestere a bugetului pentru cheltuielile de capital de la 700.000 de lei in anul 2014 la 3 milioane de lei in anul 2015. Pentru cheltuielile cu bunuri si servicii (printre care si expertize), Kovesi a cerut o crestere de la 9 milioane de lei la 15 milioane de lei, potrivit unor surse.

DNA a constatat ca valoarea bugetului pentru Ministerul Public este cu 31, 94% mai mica decat executia bugetara pe 2014, ceea ce inseamna ca Tiberiu Nitu ar trebui sa taie de la alte parchete pentru a acorda procurorilor anticoruptie bugetul solicitat. Or, DNA nu sustine o astfel de masura, ci revendica fila proprie de buget, conform legii.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca asteapta forma finala a proiectului de buget care va fi trimisa in Parlament si a adaugat ca in cursul noptii a primit un email din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor, potrivit Agerpres.

"In cursul noptii am primit un mail din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor in care au precizat ca propunerile noastre au fost insusite si urmeaza sa se regaseasca in fisa de buget a Directiei Nationale Anticoruptie. Asteptam sa vedem forma finala a proiectului care va fi trimis in Parlament", a spus Kovesi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”