REACŢIA lui Iohannis la VOTUL pentru Vosganian

REACŢIA lui Iohannis la VOTUL pentru Vosganian

Klaus Iohannis a vorbit, pe pagina sa de Facebook, despre votul din Senat cu privire la respingerea solicitării DNA de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Varujan Vosganian.

Șeful statului a declarat că se aștepta ca senatorii să aprobe cererea DIICOT și că parlamentarii nu au înțeles încă recentul discurs ținut în Parlament. 

„Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”, a scris Iohannis.

Senatorii au respins joi cererea de urmărire penală a fostului ministru al Economiei, liberalul Varujan Vosganian. Astfel, dintre cei 168 de senatori prezenți în sală, 132 și-au exprimat votul și 56 au votat ”pentru”, 71 ”împotrivă”, 5 voturi fiind anulate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...