RECOMANDARE/HALLOWEEN cu politicieni români. Momente horror

RECOMANDARE/HALLOWEEN cu politicieni români. Momente horror

Costumat in premier al Romaniei, Victor Ponta i-a speriat pe jurnalistii americani veniti in Mexic la summit-ul inaugural al Open Government Pertnership cu aroganta si cinismul sau. Scena de groaza, care pentru marea democratie mexicana n-ar fi chiar nemaintalnita, ar fi urmatoarea. La o sindrofie internationala a unei organizatii care isi propune, intre altele, sa lupte impotriva coruptiei si pledeaza pentru responsabilitate in actul de guvernare, s-a prezentat un mort politic viu si uluitor de vioi. Numele sau este Victor Ponta, vine din tara lui Dracula, unde a fost trimis in judecata pentru complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals.

Jurnalistii americani de la Huffington Post au notat ca summit-ul a oferit "prea mult teatru politic si prea putina responsabilitate". L-au dat drept exemplu pe mortul nostru viu, devenit astfel un simbol planetar al lipsei de responsabilitate.

"Premierul roman Victor Ponta, care a vorbit chiar inaintea lui Pena Nieto (presedintele Mexicului), a fost trimis in judecata pentru coruptie in septembrie. Nu a pomenit de asta, in discursul sau, si nimeni nu a facut asta", arata ziaristii americani in articolul din Huff.

De notat ca de pe site-ul organizatiei aflam ca "The Open Government Partnership is a multilateral initiative that aims to secure concrete commitments from governments to promote transparency, empower citizens, fight corruption, and harness new technologies to strengthen governance".

In tara, cativa parlamentari germani s-au cutremurat la simpla ideea ca s-ar putea intalni cu un premier penal inca in functie. O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusa de presedintele forului, Gunther Krichbaum, a ales sa nu solicite o intrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmarit penal si trimis in judecata.

Kirchbaum a a explicat, citat de EurActiv.ro: "Nu am solicitat o intrevedere premierul Romaniei, Victor Ponta. Suntem de parere ca domnia sa trebuie sa stea de vorba cu alte institutii. Stiti ca premierul este urmarit penal si trimis in judecata (...) Va amintesc ca presedintele german Christian Wulff si-a dat demisia inca din stadiul in care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultura politica si democratica. Vrem sa evitam distrugerea reputatiei unei functii".

Victor Ponta distruge reputatia functiei la mare concurenta cu vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de interne pasionat de coloane cu girofar. Oprea a lasat in urma un politist mort si suspiciunea ca a abuzat de putere, dar ancheta se desfasoara cu el in functie existand un risc real ca probele sa fie astfel compromise.

Politician perfect zombificat, golit de orice urma de respect fata de public, ventrilocul unor centre obscure de putere, Oprea este tinut artificial in viata pentru a asigura supravietuirea celuilalt mort viu, personajul costumat in premier care i-a ingrozit pe americani.

Daca mai punem la socoteala faptul ca liderul principalului partid de guvernamant este condamnat in prima instanta pentru frauda la alegeri, ca Romania a trimis la inchisoare un fost premier al Romaniei de doua ori, ca a condamnat duzini intregi de primari, ministri si parlamentari si ca fratele, ginerele, nepotul si protejata fostului presedinte sunt anchetati pentru fapte de coruptie, peisajul horror se diversifica infricosator.

Imaginea Romaniei in exterior este in acest moment facuta tandari. Coruptia generalizata livreaza aceste scene de groaza pentru un stat UE si NATO. Nimeni de afara nu cred ca mai intelege mare lucru. Cateva institutii lupta pe bune cu raul de cativa ani, Romania pare sa mearga pe drumul cel bun insa politicienii care o conduc arata sinistru.

Am fi avut demult soarta Ucrainei sau Moldovei daca n-ar fi avut norocul istoric de a nimeri pe harta intereselor americane sau daca rata integrarea in UE in urma cu sapte ani.

Singura sansa de a iesi din acest cosmar este continuarea curateniei pana la capat, oricat de neplacut miros straturile de coruptie adunate in politica romaneasca.

Nu mai avem cale de intoarcere si alta solutie nu exista.

Eliminarea lui Ponta si Oprea din guvern ar trebui sa constituie prioritatea zero a unui stat umilit in fiecare zi de simpla prezenta a celor doi in structurile puterii.

Happy Halloween :)

Dan Tăpălagă


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...