REVOLTĂ: ''NU, Iohannis, NU așa! Ești un bou care ascultă de consilieri și mai boi decât tine'' BATE-TE CU EI!

REVOLTĂ: ''NU, Iohannis, NU așa! Ești un bou care ascultă de consilieri și mai boi decât tine'' BATE-TE CU EI!

"Nu, Iohannis, nu așa! Ești un bou care ascultă de consilieri și mai boi decât tine

Luni seara, la trei zile de la tragedia din clubul Colectiv, Iohannis a anunțat că i-a decorat post-mortem cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler pe Claudiu Petre și Adrian Rugină. Cine nu știe cine sunt Claudiu Petre și Adrian Rugină, poate să se oprească acum din lectura acestui text, că oricum citește degeaba.

Claudiu Petre și Adrian Rugină chiar sunt niște eroi, asta indiscutabil. Dar, băi Iohannis, ei au revenit în mijlocul flăcărilor nu pentru că voiau să devină ”cavaleri prezidențiali”, ci pentru că acolo mureau oameni din cauza corupției generalizate pe care tu o tolerezi. Ei au murit pentru că legile sunt prost făcute și pentru că anumiți funcționari ai statulului fie au fost incompetenți, fie au luat șpagă ca să treacă cu vederea nerespectarea legii - sau, mai degrabă, ambele.

Și când toată lumea urlă că tragedia din Colectiv a fost provocată de corupția din țara asta, tu ce faci, băi Iohannis? Nu, nu ceri capete, nu ceri demisii de la cei responsabili, nu ceri schimbări de legislație, tu dai grade de cavaler, că așa ți-au recomandat boii pe care îi ai consilieri (alții decât boul de Mihalache, că ăla probabil doarme și acum). Asta pentru că – de aici încolo nu mai există nici un dubiu – ești un bou, băi Iohannis! Ai luat o decizie populistă, pe principiul ”așa dă bine pentru mine”.

P.S. Dar să nu uităm nici Guvernul, care a anunțat aseară ”măsuri mai aspre pentru cluburi”. Măsuri care încă nu se știu, pentru că, nu-i așa, multe cluburi din țara asta sunt deținute de beizadele de politicieni și nu e frumos să se lase cu deranj. Băi Guvernule, când au avut nevoie frații Micula să treacă granița utilaje de zeci de milioane de euro, s-a putut da o ordonanță de urgență de pe o zi pe alta care să-i scutească de taxe vamale (exemplul ăsta îmi vine în minte acum)! Acum de ce nu ați fost în stare să dați rapid o ordonață în Monitorul Oficial? Da, știu, pentru că sunteți incompetenți și corupți.

P.P.S. Singura ”demisie” de până acum e una mai degrabă simbolică, cea a patronului din Expirat. În rest, clasa noastră politică e tot virgină, așa cum o știm cu toții...", au scris cei de la TNR .

Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat luni pe Claudiu Petre și Adrian Rugină, doi dintre cei care si-au pierdut viata in incendiul de la Colectiv, intrand de mai multe ori in clubul care ardea pentru a incerca sa salveze cat mai multi oameni.

Acest gest a fost apreciat de multi, dar a starnit si revolta deopotriva. Cei de la timesnewroman  au renuntat la pamflet pentru a-i adresa o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis si consilierilor sai in care il critica pentru gestul facut nu pentru ca cei doi nu ar fi eroi si n-ar merita sa fie decorati, ci pentru ca din partea presedintelui e nevoie de altceva, de alta atitudine, sustin ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...