SCANDAL în PSD/Zgonea: „Voi spune cine a trădat partidul!”

SCANDAL în PSD/Zgonea: „Voi spune cine a trădat partidul!”

La doar o zi după ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit director al SIE împotriva dorinţei PSD, în partidul lui Ponta a izbucnit încă un scandal din cauză că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este acuzat de colegi de „trădare”. Surse din conducerea PSD susţin că se ia în calcul la vârful partidului ca la deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă social-democraţii să ceară revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Regulamentul Camerei, modificat chiar de către Zgonea, spune că există această posibilitate, la cererea grupului parlamentar care l-a numit în funcţie, scrie  BN24.ro .

Valeriu Zgonea a declarat pentru BreakingNews24 că ştie despre intenţia colegilor săi de a-l lăsa fără funcţie. „Da, ştiu că vor să ceară revocarea mea. Cei care au predat partidul cer asta! Săptămâna viitoare voi spune cine a trădat partidul şi cine vrea să fiu eu ţap ispăşitor!”, a spus Zgonea, fără să explice la ce predare a partidului se referă.
Zgonea a fost contestat făţiş de PSD în şedinţa de luni a grupurilor parlamentare ale partidului, când, din cauză că a permis în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor convocarea plenului pentru numirea lui Ungureanu la SIE, senatorul Şerban Nicolae l-a acuzat că a încălcat decizia partidului. Parlamentarii l-au acuzat şi ei pe Zgonea că se comportă „ca un vătaf”.

Supărarea PSD a fost provocată de faptul că Zgonea a dus deputaţii PSD la votul pentru Strategia de Apărare a lui Iohannis, deşi partidul decisese să o boicoteze, că a convocat plenul pentru numirea la SIE deşi partidul decisese ca acesta să nu se convoace, că a blocat cererea lui Sebastian Ghiţă de sesizare a CCR pe conflictul său cu DNA şi cererea PSD de anularea a mandatului judecătorului CCR Ştefan Minea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...