Sfântu Gheorghe: PCM şi UDMR organizează un miting pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia

Sfântu Gheorghe: PCM şi UDMR organizează un miting pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia

PCM şi UDMR vor organiza, la sfârşitul lunii noiembrie, un miting în Sfântu Gheorghe, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din Transilvania, pentru a cere respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Sfântu Gheorghe: PCM şi UDMR organizează un miting pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Kulcsar Terza Jozsef a subliniat că liderii locali al Partidului Civic Maghiar (PCM) şi ai UDMR au ajuns la un consens cu privire la organizarea acestei manifestaţii "apolitice" în Piaţa "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dorim o manifestare apolitică, important este ca împreună să transmitem mesajul nostru puterii de la Bucureşti să respecte fiecare punct al Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918. Interesul nostru este ca acest mesaj să ajungă nu numai la Bucureşti, ci şi la Bruxelles şi Strasbourg", a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a menţionat că mitingul, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din toată Transilvania, va avea loc în ultimul weekend al lunii noiembrie.

"Va fi o amplă mişcare populară, la care aşteptăm zeci de mii de maghiari din Transilvania", a spus Kulcsar Terza.

În luna aprilie, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, anunţa că a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicita rezervarea Pieţei "Mihai Viteazul" pentru 1 Decembrie, pentru o demostraţie în cadrul căreia să se solicite "puterii de la Bucureşti să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918, unde s-a promis autonomia".

Potrivit sursei citate, respectiva cerere a PCM Covasna pentru 1 Decembrie nu a fost încă luată în discuţie, însă primarul municipiului Sfântu Gheorghe Antal Arpad declara ulterior că nu va aproba solicitarea respectivă.

Formaţiunile politice maghiare au organizat şi anul trecut mitinguri pentru autonomia "Ţinutului Secuiesc" în 10 martie şi 27 octombrie, la Târgu Mureş şi Covasna, iar în acest an, tot în 10 martie, de asemenea la Târgu Mureş.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD