SITUAȚIE EXPLOZIVĂ la Senat/Surse/Tăriceanu e CĂ...AT pe el! Ponta nu-i răspunde la telefon. Sârbu refuză să se bage!

SITUAȚIE EXPLOZIVĂ la Senat/Surse/Tăriceanu e CĂ...AT pe el! Ponta nu-i răspunde la telefon. Sârbu refuză să se bage!

UDATE/Sedinta Comisiei Juridice a fost una cu scantei. Presedintele PNL Catalin Boboc si membrii liberali au dorit sa propuna un proiect de hotarare care interpreta votul din 25 martie in baza legilor in vigoare azi, adica un proiect care arata ca pe 25 martie s-a incuviintat, de fapt, cererea DNA de arestare preventiva.

Ulterior, aceasta propunere a fost respinsa cu 5 voturi pentru la 6 impotriva de membrii Comisiei.

Membrii social-democrati s-au opus, senatorul Ioan Chelaru insistand asupra faptului ca nu trebuie o hotarare prin care se interpreteaza votul, ci una care il atesta. Acesta a explicat ca nu se poate redacta o hotarare "cum ceea ce propunem noi", completand: "Curtea ne-a bagat intr-o fundatura din care nu putem iesi, nu stiu daca a realizat."

Astfel ca senatorul Ovidiu Dontu, vicepresedinte al Comisei, a propus sa se voteze textul hotararii care a fost adus ieri in plen de senatorul PSD Serban Nicolae, cea care a reprezentat ieri o alternativa a hotararii ce a picat la vot in plen.
Acest text a fost suspus la vot si aprobat, cu sase voturi "pentru" (cei cinci membri PSD si un membru UDMR) si cinci "impotriva" (toti membri PNL).

Aceasta hotarare va merge acum la Biroul Permanent ce se va intruni maine (miercuri) dimineata. Aici se poate decide daca este semnat de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu sau trimis in plen.

In aceasta hotarare se spune ca Senatul adopta:

"Articol unic - Constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senatorul Sova Dan-Coman."-Foto în GALERIE

De mentionat ca aceasta hotarare este datata 25 martie.

Ca o concluzie, fata de stadiul in care aceasta chestiune se afla ieri, cand parea ca s-a incheiat, singura diferenta este ca acum documentul pe care trebuia sa il semneze presedintele Senatului a trecut si prin Comisia Juridica.

Potrivit lui Marinica Dinca, inclusiv Tariceanu a votat ieri in plen impotriva propunerii de hotarare care iesise din Biroul Permanent. "Eu cred ca astazi Biroul Permanent l-a ajutat inca o data (pe Tariceanu) sa nu respecte votul de ieri. Daca ne uitam pe votul de ieri constatam ca inclusiv presedintele Senatului a votat impotriva proiectului care a fost propus de Biroul Permanent si si-a asumat inclusiv prin votul sau redactarea hotararii. Biroul Permanent a luat astazi o decizie contrara votului dat ieri in plenul Senatului. De ce spunem ca trebuie sa isi asume presedintele Senatului? pentru ca asa prevede in regulament atributiile presedintelui senatului", a spus Dinca.

UPDATE Comisia Juridica a Senatului a decis, marti, cu 6 voturi 'pentru' si 5 voturi 'impotriva', textul Proiectul de Hotarare al Senatului privind votul din 25 martie in cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Sova.

Potrivit variantei care a fost agreata de senatorii juristi, Senatul "constata ca nu au fost intrunite conditiile" privind incuviintarea arestarii lui Dan Sova.

Raportul va merge in Biroul Permanent al Senatului si textul va trebui semnat de catre Calin Popescu Tariceanu dupa care va fi publicat in Monitorul Oficial.

UPDATE Comisia Juridica a început ședinta la ora 17.10. Liberalii au propus ca proiectul sa fie o interpretare a votului din 25 martie cu legile in vigoare azi, prin care se incuviinteaza cererea DNA de arestare.

                                -----------------------

Situație UNICAT în istoria Parlamentului României! Nimeni nu vrea să semneze hotărârea din şedinţa în care s-a votat cererea privind arestarea preventivă a senatorului Dan Şova! Surse din Senat spun că Tăriceanu este, cităm:,,... că...at pe el. E alb la față și nimeni nu-i răspunde la telefon de frica interceptărilor!''

Inițial, în cursul dimineții, în Biroul Permanent, se luase decizia, la insistențele lui Tăriceanu și cu rugămintea lui Ilie Sârbu, ca documentul să fie redactat și asumat de Comisia Juridică. Însă membrii Comisiei Juridice au spus că ei nu sunt proștii lui Tăriceanu. Și au refuzat să semneze. 

Tăriceanu l-a sunat în disperare pe Ponta însă Jigodia Națională nu-i răspunde la telefon. Ilie Sârbu refuză să mai discute despre subiect.

Băsescu s-a băgat și el

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat,în cadrul unei intervenții telefonice pentru postul B1Tv, că situația din Senat privind decizia Curții Constituționale de a redacta și publica în Monitorul Oficial hotărârea din 25 martie în cazul lui Dan Șova este un caz de abuz în serviciu din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Băsescu a explicat că nu Comisia Juridică ar trebui să redacteze hotărârea, ci Secretariatul Senatului.

„Dați-mi voie să vă spun un lucru: Cred că e prima oară când o Camera a Parlamentului, prin președintele ei, devine ridicolă. Nu mai are nicio treabă domnul Boboc de la Comisia Juridică. Comisia a trimis un raport către plen care a dat un vot, iar Tăriceanu nu a pus în aplicare hotărârea plenului, refuzând să emită o hotărâre, e clar că nu domnul Boboc și Comisia Juridică mai are vreo treabă. Tăriceanu trebuie să ordone Secretariatului Sentului să redacteze o hotărâre în care să spună ce s-a votat la domnul Șova. Este foarte clar că acest vot trebuie publicat în Monitorul Oficial”, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul șef al statului a fost întrebat dacă se încadrează la obstrucționarea justiției faptul că Senatul nu oferă DNA documentele solicitate până în data de 22 aprilie.

„Și la abuz în serviciu din partea președintelui Senatului. Discutăm de un abuz în serviciu grosolan al președinteluI Senatului și la obstrucționarea justiției, are două articole pe care nu știu cum o să le susțină”, a mai spus Băsescu.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia