ȘOC/Jihadist RIDICAT de DIICOT la Craiova! Amănunte INCREDIBILE despre ”Omar”!

ȘOC/Jihadist RIDICAT de DIICOT la Craiova! Amănunte INCREDIBILE despre ”Omar”!

Luigi Constantin Boicea, tânărul de 17 ani din Craiova ridicat de acasă de procurorii DIICOT în dimineaţa zilei de marţi, 8 decembrie, şi suspectat de acte de terorism, este cunoscut de cei apropiaţi drept un băiat liniştit. În ultima perioadă, devenise foarte retras şi se convertise la Islam.

Apropiaţii lui Luigi Constantin Boicea, poreclit Omar, băiatul de 17 ani din Craiova ridicat marţi, 8 decembrie, în jurul orei 12.00 de către procurorii DIICOT, spun că tânărul nu a dat semne că ar avea un comportament deviant. În ultima perioadă, însă, a trecut printr-o schimbare puternică, după ce a renunţat la religia ortodoxă şi s-a convertit la Islam.

Bunicul tânărului susţine că nimeni nu ştia exact ce face Luigi, acesta ferindu-se de apropiaţi. ”Ştiam că s-a dus la religia musulmană, am încercat să-l conving să renunţe, dar nu am putut face absolut nimic. Mergea la întâlniri periodic, însă nu ştiu exact unde, pentru că nu spunea nimănui. Se întorcea, însă, foarte fericit”, a spus Ion Constantin Daşoveanu, bunicul lui Luigi.

Bătrânul mai spune că băiatul îşi schimbase şi meniul alimentar, conform cu precepţiile noii sale religii: ”Acum, trebuia să facem două tipuri de mâncare. Una pentru noi şi alta, fără carne de porc, pentru Luigi, că nu mai mâncare nimic cu porc, aşa cum făcea înainte”.

”Omar” era crescut doar de bunicul şi de mama sa, femeia fiind despărţită de mai multă vreme de tatăl lui Luigi. Mama lui Luigi, Simona Daşoveanu, aflată în această dimineaţă acasă atunci când au început percheziţiile DIICOT, a precizat, scurt, că băiatul ei nu poate fi terorist: ”Se fac doar nişte verificări, nici vorbă să fie terorist”.

Vecinii băiatului, care locuieşte pe Strada Bâlteni din Craiova, spun că tânărul în vârstă de 17 ani era un copil cuminte, ascultător. ”Când am aflat astăzi de ce este acuzat, de acte de terorism, nu ne-a venit să credem. Ne întâlneam aproape zilnic cu el şi se comporta respectuos cu noi”, a spus unul dintre vecinii băiatului.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru ”Adevărul”, că Luigi Constantin Boicea mergea la o casă de rugăciune şi de întâlnire a musulmanilor, situată într-un imobil din Craiova, situat pe strada Grigore Pleşoianu. Pe de altă parte, reprezentanţii Liceului Auto din Craiova acolo unde studia tânărul supranumit ”Omar”, au declarat că nu vor să facă niciun fel de declaraţii referitoare la cazul băiatul. ”Este o anchetă în curs şi nu dorim să ne autopronunţăm asupra acestui caz”, a precizat Georgică Bercea, directorul unităţii de învăţământ. 

Ora 12:21 Tanarul suspectat de propaganda jihadista va fi dus la sediul central al DIICOT pentru a fi audiat.

Ora 10:53 Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, precizeaza ca Serviciul Roman de Informatii avea cunostinta de activitatea de autoradicalizare a tanarului din Craiova suspectat de propaganda jihadista si a furnizat toate informatiile autoritatilor competente. ''Aveam cunostinta de activitatea de autoradicalizare a lui si am furnizat toate informatiilor pe care le-am avut autoritatilor competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. In acest moment, fiind ancheta in desfasurare trebuie sa ne abtinem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o sa dam un comunicat oficial la un moment dat", a declarat Ovidiu Marincea, citat de Agerpres.

Cum s-a convertit la islamism tânărul din Craiova suspectat de propagandă jihadistă

”În numele lui Allah cel Milostiv. Pace, mila şi binecuvântarea lui Allah”, este mesajul în limba arabă cu care tânărul de 17 ani suspectat de propagandă jihadistă şi care şi-a luat numele de Omar al-Faruq, după convertirea la islamism, îşi începe prezentarea pe blogul Gazda Islamică. 

”Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost (...) şi am 16 ani şi jumătate. M-am născut şi am crescut creştin ortodox şi am devenit musulman după ce am găsit adevărul”, scria tânărul, în ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamică, unde a postat şi o fotografie cu el.

Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marţi dimineaţă povesteşte, în limba arabă, cum a devenit musulman.

”Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stăpânea bine limba română. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria şi pentru că am trăi într-o ţară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată şi, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă”, spune tânărul.

El povesteşte că a urmărit pe internet evenimentele din Siria şi că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a şocat.

”După cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a întâmplat în Siria şi că nu reprezintă Islamul şi apoi am încercat să găseasc musulmanii din Craiova/România şi îi mulţumesc lui Allah că am găsit-o pe sora (Damian Maya)”, afirmă băiatul.

Tânărul spune că i-a povestit acesteia despre informaţiile obţinute şi i-a spus că vrea să ştie mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

”Îi mulţumesc lui Allah, a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)”, mai scrie tânărul.

El mai povesteşte că i-a spus mamei sale despre cât de frumos este să fii musulman şi au avut o discuţie îndelungată pe această temă. De asemenea, spune că a avut de ales între relaţia cu tatăl său şi islamism şi a ales ”viaţa cu Allah”.

”Am ales viaţa mea cu Allah. (Tatăl meu-n.r) mi-a spus o mulţime de cuvinte dure, că nu sunt fiul său şi că el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu şi bunica mea”, mai scrie băiatul.

Tânărul povesteşte şi despre planurile sale, după ce va împlini 18 ani: ”La 18 ani, după finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul şi permisul de conducere şi apoi vreau să merg la Universitatea Islamică din Medina (cu voia lui Allah), în scopul de a salva Coranul Sfânt şi cărţile Hadith şi Islamul, în scopul de a cunoaşte povestea completă şi a devenit un predicator islamic”.

Băiatul obişnuia să intre şi pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionaţi de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, în iulie 2012, că nu mai vrea să depindă de părinţii săi: ”Vă salut pe toţi membrii şi vizitatorii acestui site. (...) am 14 ani şi caut ca pe la 15 ani să nu mai depind de părinţi. Am aflat că există şi un serviciu în care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai căutat chestii pe net să văd şi am găsit că nu trebuie să ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova şi cine mă poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici iî rog din suflet să îşi spună ideea. Am mai aflat că lucrezi 8 ore pe zi şi esti plătit cu 100 de dolari pe oră”.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…