ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 10 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 10 NOIEMBRIE

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a anunțat că se retrage din funcție, argumentându-și decizia prin faptul că nu poate accepta încălcarea legii "pe considerente și interese politice și electorale". Corlățean a precizat că MAE își menține "integral" poziția că nu există o bază legală pentru suplimentarea numărului de secții de votare din străinătate.

* Prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu a declarat că demisia ministrului de Externe, Titus Corlățean, este "praf în ochi" și îi solicită premierului Victor Ponta să-și asume interimatul acestui portofoliu pentru a rezolva problema votului din diaspora.

* ACL propune ca dezbaterea între cei doi candidați din turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, să aibă loc joi la Parlament, luni fiind transmisă PSD o invitație pentru a negocia cu privire la această dezbatere, a anunțat prim-vicepreședintele Alianței Teodor Atanasiu.

* Președintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a reînnoit invitația pentru Victor Ponta și Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere comună înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică și le-a propus celor două staffuri de campanie să aibă o întâlnire la TVR la ora 14,00.

* Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a transmis procurorului general în vederea sesizării șefului statului cererea de efectuare a urmăririi penale față de Cristian David, fost ministru de Interne, pentru luare de mită și spălare de bani.

* Premierul Victor Ponta le-a adresat militarilor români mulțumiri pentru faptul că reprezintă cu cinste țara în teatrele de operații, în contextul sărbătoririi de către Armata Română a Zilei Artileriei.

* Nouă persoane de la Școala Superioară de Aviație Civilă, angajați ai ROMATSA și ai Ministerului Transporturilor au fost audiate de procurori în calitate de martori în perioada 27 octombrie — 7 noiembrie, în ancheta privind accidentul aviatic din Munții Apuseni. Potrivit Parchetului General, procurorii Secției parchetelor militare au solicitat relații de la Ministerul Transporturilor și ROMATSA cu privire la îndatoririle de serviciu ale angajaților cu atribuții în derularea operațiunilor de căutare/salvare.

* Complexul olimpic de natație "Anatolie Grintescu" din incinta bazei sportive Dinamo, care a fost inaugurat luni, are două bazine, dintre care unul competițional, și o capacitate de 800 de locuri pentru spectatori.

* Aproape 4.000 de arbori și arbuști vor fi plantați în noiembrie prin campania "Capitala Crește Verde", a informat Municipalitatea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante