ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 OCTOMBRIE

Plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea procurorilor DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului independent Valerian Vreme. Acesta este cercetat în dosarul licențelor IT și este acuzat de abuz în serviciu săvârșit în perioada în care a fost ministru al Comunicațiilor, septembrie 2010 - februarie 2012.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/ AGERPRES FLUX

* Președintele Traian Băsescu l-a eliberat din funcția de consilier de stat pe Răzvan Murgeanu. Fost viceprimar al Capitalei, Murgeanu a fost numit în iunie 2013 la Cancelaria Președintelui.

* DIICOT lansează un apel pentru întărirea vigilenței primarilor și administratorilor de firme care dețin terminale de tip PayPoint, astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori DIICOT, încearcă să obțină informații susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăților comerciale respective.

* Senatorii juriști au decis să amâne cu două săptămâni discuțiile privind referatele DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

* 11 persoane au fost rănite după ce un tramvai a lovit un autobuz pe Calea Vitan, la intersecția cu bulevardul Mihai Bravu, zece persoane fiind transportate la spital, au anunțat pentru AGERPRES oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

* Deputații PDL și PNL au sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la hotărârea Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepreședinte, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

* Grupurile parlamentare PNL și PDL au depus în ședința de plen a Camerei Deputaților moțiunea simplă 'Românii de pretutindeni — victimele unui actor netalentat și dezinteresat'.

* Bertrand Tavernier — regizor, scenarist și producător francez — este invitatul special al festivalului Les Films de Cannes a Bucarest (24—30 octombrie), care îi va dedica o retrospectivă, informează organizatorii.

* Procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul Ministerul Educației, în birourile Unității de management a Proiectelor cu Finanțare Externă și în ale Organismului Intermediar-Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în legătură cu fraudarea unui proiect POSDRU. Procurorii au indicii că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate și pentru cererea de rambursare depusă.

AGERPRES/(autor: Florin Marin. editor: Vicențiu Purcărea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!