SURSE: Eugen Teodorovici NU ar vrea creșterea salariilor medicilor

SURSE: Eugen Teodorovici NU ar vrea creșterea salariilor medicilor

Ministrul Finanțelor nu este de acord cu majorarea cu 25% a salariilor medicilor, potrivit unor surse politice. Nici legalizarea mitei pentru cadrele medicale nu ar fi posibilă, anunță Digi24.

Creșterea salariilor cu 25% pentru medici e imposibilă, crede ministrul, care spune că o asemenea creştere ar produce o gaură prea mare în bugetul de stat, potrivit surselor.

În acest moment s-ar purta discuţii între specialiştii Ministerului de Finanţe, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi premierul Victor Ponta pentru a găsit o soluţie ca lefurile cadrelor medicle să fie totuşi majorate de la 1 octombrie, dar nu cu sumele promise de prim-ministru. 

UPDATE/Surse guvernamentale au declarat pentru gândul că majorarea salariilor medicilor cu 25% ar urma să fie aplicată într-un mod diferit decât au anunţat premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Astfel, majorarea de 25% ar urma să se aplice nu salariului fiecărui angajat din sistemul medical, ci creşterea de 25% ar urma să fie aplicată doar pentru diferenţa obţinută în plus prin noua lege a salarizării. Surse guvernamentale au subliniat că nici măsura impozitării şpăgii din domeniul medical nu are şanse să devină realitate, Ministerul de Finanţe nedându-şi acordul pentru aceasta. Mai mult, creşterile salariale din domeniul medical nu urmează să fie şi pentru personalul tesa care activează în acest sector bugetar. 

Deşi creşterile salariale ale medicilor au fost anunţate de la Palatul Victoria de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi de premierul Ponta, surse guvernamentale au declarat pentru gândul că lucrurile nu au fost clar stabilite. Majorarea salariilor medicilor se va face de la 1 octombrie 2015, dar discuţiile se poartă la Ministerul de Finanţe la ce se va aplica acel procent de 25%. Dacă premierul şi ministrul Sănătăţii au precizat că salariile vor creşte, surse din Ministerul de Finanţe au declarat pentru gândul că această creştere se va aplica doar sumei în plus obţinută de fiecare categorie de bugetari prin noua lege a salarizării. Potrivit surselor citate, majorarea nu se va aplica la întregul salariu.

Mai mult, la ministerul de Finanţe se lucrează la o metodologie prin care această creştere să nu fie aplicată şi personalului tesa care lucrează în sistemul medical.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…