Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ţara colcăie de infractori în libertate/Mă-sa lu' Oprişan, coproprietară pe terenuri din Constanţa, cu Mazăre şi N.Constantinescu, i-a donat iar, din pensie, 500 de milioane fiului bugetar

Conform declaraţiei de avere, completată, aproape neverosimil, corect, anul trecut, baronul de Vrancea s-a ales cu o donaţie în sumă de 44.900 de lei făcută de mama sa, Lucia Gherarde, care este pensionară. Numele ei apare şi în declaraţia de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ca şi coproprietară pe două terenuri alături de Nicuşor Constantinescu, primarul Radu Mazăre, afaceristul Elan Schwartzenberg şi alţi oameni influenţi din afaceri.

Doi dintre oamenii preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, au decis însă că veniturile obţinute pe anul 2013 sunt secrete.

Legea 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, actualizată, prevede obligativitatea declarării veniturilor realizate în anul fiscal precedent.

Totuşi, Raluca Dan, secretarul judeţului Vrancea, şi Nicuşor Halici, directorul Direcţiei Juridice din Consiliul Judeţean, au trecut „confidenţial“ în dreptul venitului din declaraţia de avere.

De asemenea, Raluca Dan a completat la câştigul soţului, avocatul Adrian Dan, „Conform fişei fiscale depuse la Finanţe“.

La rândul său, Nicuşor Halici a trecut tot venituri „confidenţiale“, dar a fost transparent în ceea ce priveşte câştigul soţiei sale, secretar în comuna Păuleşti.

 În mod greşit a fost completată şi  declaraţia de interese a Ralucăi Dan, acolo unde aflăm că tatăl secretarului judeţului a primit la începutul anului 2014, prin achiziţie directă, mai multe contracte de prestări servicii atât cu Consiliul Judeţean, cât şi cu administraţii locale finanţate de la bugetul judeţului, fără să se precizeze valoarea contractelor, aşa cu cere Legea Integrităţii.

Raluca Dan şi Nicuşor Halici au beneficiat în 2013 de anumite sume de bani şi de la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), acolo unde şeful lor, Marian Oprişan, este preşedinte.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic