Tarifele PSD pentru numiri în funcţii la nivel local/EXCLUSIV

Tarifele PSD pentru numiri în funcţii la nivel local/EXCLUSIV

La peste doi ani de la preluarea puterii absolute în România, şi la 6 luni după ce au rămas singuri cu toate dregătoriile pe mână, pesediştii şi-au reglat, în sfârşit, tarifele pentru numirile de la nivel central şi local. De remarcat că în Vestul ţării, şpăgile pentru ocuparea unui post de conducere într-o descentralizată sau într-o dregătorie de minister sau agenţie sunt cel puţin duble în raport cu cele din Oltenia sau Moldova. Şi asta din două motive. Primul motiv este că bugetele instituţiilor descentralizate din Vest sunt mult mai mari decât cele ale judeţelor sărace din Oltenia şi Moldova. Al doilea motiv este specificul de lucru în campaniile electorale. În Vest, directorii dau doar bani pentru campanie. Rar sunt implicaţi în munca de teren. În Oltenia şi Moldova, directorii de descentralizate muncesc cot la cot cu primarii şi susţin financiar, timp de 30 de zile, cheltuielile aferente.

Tarife pentru dregătorii locale-medii pe ţară. Sumele sunt în moneda Euro

Director APIA-50.000 -salariu lunar 8.000 lei

Director OJPDRP-30.000-salariu lunar 7.000 lei

Director ITM-40.000-salariu lunar 7.000 lei

Director HIDROELECTRICA-100.000-salariu lunar 9.000 lei

Director CJAS-60.000-salariu lunar 7.000 lei

Director Spital Judeţean-70.000-salariu lunar 9.000 lei

Inspector Şcolar General-25.000-salariu lunar 7.000 lei

Director AJOFM-40.000-salariu lunar 7.000 lei

Director DSV-30.000-salariu lunar 7.000 lei

Director Apele Române-40.000-salariu lunar 7.000 lei

Director Garda de Mediu-40.000-salariu lunar 7.000 lei

Aceste şpăgi nu intră în buzunarul unui singur individ, aşa cum s-ar crede. Ele se duc la cel care îl susţine pe cel promovat în dregătorie.El poate fi preşedintele Consiliului Judeţean, un deputat, un senator sau un om de afaceri care a sponsorizat partidul în alegeri.

Aceste sume, în funcţie de zona geografică a ţării, ajung şi la valori mult mai mari. Bugetul unei Sucursale HIDROELECTRICA poate ajunge, de exemplu, şi la 5000 de miliarde lei vechi. Iar bugetul mediu al unei Case Judeţene de Asigurări de Sănătate este de 3000 de miliarde lei vechi. Iar cel al unui Spital Judeţean de Urgenţă este de cel puţin 1000 de miliarde vechi.

Iată, de exemplu. cât câştigă din şpăgile uzuale, lunar, un manager de Spital Judeţean, în lei vechi

- 500-600 milioane de la furnizorii de medicamente. Suma este medie pentru că plăţile se fac la perioade de timp variabile, iar banii se plătesc la momentul semnării ordinelor de plată. Suma reprezintă un comision mediu de 5-7 la sută pentru că furnizorii mai achită comisioane şi unor şefi de secţie şi directorului economic.

- 250-350 milioane de la furnizorul de alimente. Şi această sumă este tot medie, tot din cauza diverselor întârzieri la plată.

- 250-350 milioane din contractele de curăţenie, spălătorie, achiziţia de diverse materiale

Tot ceea ce înseamnă investiţie sau achiziţie de aparatură medicală de mare valoare reprezintă bonusuri care nu pot fi cuantificate, şi nu le-am pus la socoteală. 

După data de 15 septembrie vom face publice şi tarifele pentru accederea în posturile din administraţia centrală. Cu exemple concrete. Ce ne intrigă pe noi este că, zilnic, în România, se vehiculează peste 3 de milioane de euro rezultaţi din şpăgi, la toate nivelurile, şi toată lumea laudă DNA-ul că face şi drege. La fel este lăudat şi SRI-ul. Iar în judeţe, cei mai mari şpăgari, şi cu averi şi case de milioane sunt chiar ei.

 Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/ancheta-comisarulro--in-noiembrie-anul-trecut-43-d_36713.html

Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/(1)toata-lumea-se-intreba-de-unde-are-remus-truica_133961.html

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei