''TĂTICUL'' Codului Fiscal pleacă din Guvern

''TĂTICUL'' Codului Fiscal pleacă din Guvern

Dan Manolescu paraseste Ministerul Finantelor. El a fost artizanul rescrierii Codurilor Fiscal si de procedura fiscala. 

Dan Manolescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor, va parasi institutia incepand de la 1 septembrie, spun surse din piata. El se intoarce in mediul privat, de unde a fost recrutat pentru a-l sprijini pe liberalul Daniel Chitoiu in reformarea Finantelor. Cotat ca un profesionist recunoscut in domeniu, Dan este fiul Mariei Manolescu, care de asemenea a fost secretar de stat pe legislatie fiscala in perioada 2001 - 2004 si a condus proiectul codului fiscal al Romaniei finalizat in forma initiala in 2003 in urma unui efort fara precedent de consultare a expertilor in domeniu si a mediului de business. "Noi am negociat atunci cu d-na Manolescu, acum cu Dan Manolescu si speram ca, daca va avea un copil sa negociem cu el viitorul Cod Fiscal", marturisea presedintele unui jucator din Big4 la o conferinta de profil. Manolescu voia sa se retraga din Finante inca din luna iunie, dar a fost convins sa ramana pana la aprobarea Codurilor in Parlament. 

Manolescu, 37 de ani, este secretar de stat coordonator al procesului de elaborare a legislatiei, politicilor si reglementarilor contabile si fiscale de doi ani, fiind Sustinut initial de PNL la intrarea in guvern in ianuarie 2013, Dan Manolescu a fost mentinut in functie de premierul Victor Ponta, care i-a si dat drept de semnatura in Ministerul Finantelor in perioada de interimat de dupa demisia lui Daniel Chitoiu.

Printre alte functii detinute de catre Manolescu se numara si functia de vicepresedinte al Camerei Consultantilor Fiscali, cea de tax partner in cadrul Soter & Partners si functia de tax consultant incadrul KPMG Romania. Dan Manolescu si-a urmat studiile la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii Craiova, fiind si absolvent al Academiei de Studii Economice- Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (1998).

In 2006, a obtinut titlul de Doctor in domeniul Contabilitate la Academia de Studii Economice Bucuresti, in 2007 a obtinut certificarea de Consultant Fiscal si in 2008 de Auditor Financiar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina