Țiriac e ÎNCOLȚIT. O altă ANCHETĂ

Țiriac e ÎNCOLȚIT. O altă ANCHETĂ

După problemele grave cu care se confruntă în scandalul EADS, Ion Tiriac se afla din nou in mijlocul unui scandal in Spania, unde este acuzat ca a facut un profit de 34 de milioane de euro in 2014 fara sa plateasca taxe fiscale in tara in care a obtinut banii.

Contractul pe care o companie aflata in proprietatea lui Ion Tiriac il are cu municipalitatea orasului Madrid, privind organizarea anuala a unui turneu de tenis, a intrat in vizorul presei din Spania, care sustine ca ar fi plin de nereguli.

Concret, jurnalistii de la portalul Zoom News descriu contractul ca fiind "cartoful fierbinte" al Manuelei Carmena, primarul orasului Madrid incepand cu 13 iunie 2015.

Principala nemultumire a ibericilor pleaca de la faptul ca autoritatile din Madrid investesc anual milioane de euro intr-un turneu detinut de o companie privata, a lui Ion Tiriac.

Si de aici incep acuzatiile presei din Spania. Primul repros care i se aduce lui Tiriac este acela ca firma Madrid Trophy Promotion (aflata in proprietatea omului de afaceri) are sediul fizic in Caja Magica, arena aflata in proprietatea Primariei Madrid.

"Aceasta arena sportiva se afla in proprietatea municipalitatii, dar este folosita drept domiciliu pentru o companie privata. Asta incepand cu anul 2013! Este adevarat ca incepand cu 2012 ea este concesionata, insa si inainte de aceasta data firma MTP a avut sediul intr-o alta institutie a municipalitatii", scrie publicatia spaniola.

Tiriac anunta sfarsitul marelui sau proiect: Gata, nu se poate!

Apoi, jurnalistii il acuza pe Tiriac ca incearca sa evite plata taxelor din Spania, intrucat sediul fiscal al companiei-mama, Mantrag Holdings BV, este situat in Amsterdam.

"Olanda este considerata un teritoriu cu taxe foarte scazute, in care mii de companii si-au gasit casa. Astfel, castigurile de la Madrid Open sfarsesc intr-un pseudo-paradis fiscal", mentioneaza Zoom News.

Tiriac s-a tinut de cuvant dupa doi ani de probleme: gest superb facut de omul de afaceri

Publicatia iberica noteaza ca in spatele celor doua companii amintite se afla Ion Tiriac, pe care il descrie ca fiind "o figura controversata, acuzat intotdeauna ca evita plata taxelor de catre presa romana".

Apoi, jurnalistii spanioli ofera detalii din contractul pe care Ion Tiriac il are cu autoritatile orasului Madrid privind organizarea turneului de tenis in capitala Spaniei.

"Contractul a fost prelungit in 2012 de primarul Ana Botella pana in 2022 si este blindat in favoarea lui Tiriac", sustine Zoom News, care mentioneaza ca bugetul anual ar fi de 58 de milioane de euro.

Presa spaniola anunta o lovitura incredibila data de Tiriac: Peste 600 de milioane de euro!

Publicatia spaniola se intreaba insa daca noul primar al orasului, Manuela Carmena, va incerca sa rupa contractul cu Ion Tiriac, in conditiile in care si-a facut un obicei din a distruge intelegeri controversate facute de fosta conducere.

Contactati pentru a comenta acest subiect, reprezentantii Primariei au spus doar ca "lucram la asta".

Spaniolii ii dau o veste proasta lui Tiriac - ce-i pregatesc autoritatile

Sursa citata mai scrie ca Primaria Madrid a investit, in ultimii doi ani, 10 milioane de euro "intr-un turneu care nici macar nu umple tribunele".

In tot acest timp, potrivit Zoom News, Ion Tiriac ar fi realizat un profit de 34 de milioane de euro in 2014, din care a platit taxe in Spania de doar 60 de mii de euro.

Pe de alta parte, Ion Tiriac a descris, in urma cu cateva luni, turneul de la Madrid ca fiind "cel mai important eveniment social din Spania".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?