Traian Băsescu la „Sub semnul întrebării”, înregistrarea integrală-VIDEO

Traian Băsescu la „Sub semnul întrebării”, înregistrarea integrală-VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la postul B1 TV, că un candidat la alegerile prezidenţiale din acest an ar fi ofiţer sub acoperire. Şeful statului a precizat că dacă persoana în cauză nu va anunţa în mod public cine este, o va face el, după ce se vor depune toate candidaturile.

Principalele declaraţii:

Despre Sistem

Când am ajuns preşedinte, am găsit un SRI în care Sorin Ovidiu Vîntu ştia lista cu cei ascultaţi, iar şeful SRI mergea cu maşina la acesta. SRI era controlat de Vîntu. Un alt exemplu ar fi justiţia. Vă aduceţi aminte atunci când acuzam Înalta Curte, CSM şi Parchetele că erau oamenii doamnei Stănoiu. S-a curăţat şi acolo, ca la SRI, cu treceri în rezervă, pensionări. Cazul Voiculescu este parte a sistemului îngenuncheat. Banii de la Crescent transferaţi, un trust de media folosit împotriva statului, instituţiile care nu au fost obediente, au fost pulverizate.

Înregistrarea integrală a emisiunii

Reminiscenţele vechi s-au transferat şi generaţiei noi. S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important. Poliţia este încă obedientă faţă de preşedinţii de Consilii Judeţene, faţă de decizia politică şi mulţi dintre ei se căciulesc pentru o funcţie. Să nu credeţi că şeful Doi şi un sfert, care a fost schimbat de curând, a fost schimbat de florile mărului.

Despre suspendare

Dan Voiculescu îi forţează pe cei doi (Ponta şi Tăriceanu) să facă suspendarea pentru graţierea domniei sale. Victor Ponta a realizat ce s-ar întâmpla, numai de la faza cu naziştii, şi îşi imaginează ce s-ar întâmpla cu o suspendare care nu are nicio treabă cu încălcarea Constituţiei, pentru că nu ar accepta nicio ţară din Europa şi nici SUA. Acum ar fi extrem de rău pentru români să treacă printr-o instabilitate politică.

Despre Victor Ponta şi Klaus Iohannis

Victor Ponta va revitaliza sistemul vechi, cel care nu doreşte avansul României. Victor Ponta va revitaliza sistemul vechi, care nu doreşte avansul României către parteneriatul cu SUA, integrare mai puternică în UE şi preluarea modului de funcţionare a instituţiilor la standarde europene. Când l-am auzit pe Iohannis că din meditaţii şi-a luat şase case, mi-a venit să ma urc pe pereţi. Probabil s-a meditat tot judeţul Sibiu la el. A spus apoi ceva cum că i-a dat mama şi tata, dar dacă te uiţi ce au fost părinţii lui... Aceste lucruri arată că este un om slab. Nu ştiu cum va fi dacă va ajunge în funcţie. Dacă el e slab acum, când nu are presiunea funcţiei, cum o să fie dacă va fi în postura de preşedinte? Şi eu m-am înşelat în fază iniţială cu Iohannis, după care l-am urmărit atent în evoluţie şi mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter. E mare, înălţime mare, reputaţie de neamţ, numai că nemţii nu prea mint, nu se bagă în jocuri murdare, politice.

Despre Elena Udrea

Pot spune că am făcut o singură greşeală politică: dublarea salariilor profesorilor. Atunci am cedat la presiunile politice. Am făcut o mare greşeală. Am conştiinţa neîmpăcată pentru acel moment. Îi dau tot sprijinul Elenei Udrea, însă nu ştiu dacă este momentul femeilor în România (la preşedinţie - n.r.). Am însă mult mai multă încredere în ea decât în Ponta şi Iohannis la un loc. Pe femeia asta nu am văzut-o minţind. Liberalii au trădat cel mai urât PD-L-ul. Când le-a convenit să se pupe cu PSD-ul, au făcut-o. Eu nu am încredere în aceşti oameni. Pe de altă parte, Vasile Blaga mi-a fost aproape doar când am avut succese. Vasile Blaga se simte bine, aproape de PSD, iar liberalii acolo o sa il duca. Indiferent care va fi rezultatul, se va face o fuziune PD-L - PMP.

„Un candidat la preşedinţie este ofiţer sub acoperire”

Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, să îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi. Dacă nu, o voi face eu. Nu poţi să fii preşedintele României şi să ai dublă comandă. Există un candidat care este ofiţer sub acoperire. Voi fi în măsură să aduc probe ce înseamnă acest dublu buton. Va fi nevoie de o hotărâre judecătoarească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenenţa sau fosta apartenenţa. Eu am obligaţia să fac acest lucru, dacă vrem să fim o ţară democratică.

Despre posibilitatea de a fi premier

Eu am făcut o declaraţie clară, potrivit careia nu îmi doresc să fiu premier. Deşi pot spune că aş fi cel mai bun prim-ministru de până acum. Şi eu m-am săturat, poate şi populaţia. Voi rămâne consultant al partidului.

Despre proiectul de autonomie a maghiarilor

Suntem ţara cu cea mai relaxată legislaţie a drepturile minorităţilor din UE. Nu văd unde pot fi nemulţumirile, iar caracterul unitar al statului român cred că niciun om responsabil nu îl poate pune sub semnul întrebării.

Despre Ucraina

Oamenii politici de acolo sunt dependenţi de oligarhi. Corupţia din Ucraina a infestat instiuţiile statului. Principalul mesaj din Maidan a fost jos corupţia, al doilea a fost Europa. Ne-a plăcut să spunem că primul mesaj, cel mai important, a fost europenizarea. Nu este adevărat. Oamenii de acolo au cerut înainte de toate să se termine cu corupţia. „Omuleţii verzi” au venit pe un teren în care era uşor să inciţi populaţia.

Despre nominalizarea comisarului european

Nu există îndoială, nici pe nume, nici pe portofoliu. Vă pot spune că m-am implicat în negocieri. Nu vreau să se înţeleagă cum încearcă premierul să explice ce negocieri complicate au fost acolo. Negocierile complicate sunt doar pentru funcţia de Înalt Reprezentant în Politică Externă. Cu doamna Creţu nu am ceva cu ea. E acel incident cu Colin Powell. Ştiu eu cât e de reprezentativ? Ponta este o glumă în materie de cunoaştere a mecanismelor europene.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante