Traian Băsescu: Teroriștii islamiști au declarat război Europei. Avem de ales: ne protejăm cetățenii europeni și creștini sau dăm Europa musulmanilor

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat sâmbătă seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”XPress”, de pe B1 TV, subiectul atentatelor teroriste din Paris. Băsescu a atras atenția asupra celor trei amenințări asimetrice la adresa Uniunii Europene: traficul de persoane, traficul de droguri și terorismul. Dar a și tras un semnal de alarmă în legătură cu marea provocare: Ne protejăm cetățenii europeni și creștini sau dăm Europa musulmanilor.

Întrebat dacă România ar trebui să nu primească niciun refugiat impus prin sistemul cotelor, așa cum au anunțat sâmbătă autoritățile poloneze.

”Eu nu îmi schimb părerea pentru că a avut un punct de vedere președintele polonez. Eu am susținut acest punct de vedere de când s-a pus problema cotelor, în luna mai. Este o soluție ilogică și care va genera multe probleme în statale unde musulmanii sunt repartizați artificial”, a spus Băsescu.

Referitor la informația potrivit căreia unul dintre atentatorii sinucigași de langă Stade de France era un imigrant sosit recent în Europa, fostul președinte a spus că la fel ca el sunt alte câteva mii.

”Ca acest individ sunt mii deja în Europa. Și sunt convins că Europa va avea mult de suferit. Au intrat coordonat. Cei care îi comandă din Sira, din Irak sau de unde sunt știu precis unde se află fiecare și cum să-i utilizeze, care pentru atentate kamikaze, care cu kalașnikovul, care știu să facă bomba. Eu am considerat evenimentele din noaptea trecută ca în acest moment teroriștii islamiști au declarat război Europei. Nu întâmplător s-a produs la Paris această catastrofă, în inima culturală, în inima tradițiilor europene. Semnalul este extrem de puternic”, a spus fostul președinte.

De asemenea, Traian Băsescu susține că atentatele de la Paris scot în evidență un eșec major al serviciilor de informații francez.

”Este un eșec de proporții al serviciilor de informații franceze. Nu este posibil ca pe teritoriul unui stat cu servicii antrenate să se producă simultan șase atentate. Dacă cineva încearcă să spele serviciile franceze, este un om iresponsabil. Dacă vom tolera în Europa explicațiile unor servicii incompetente și mor oameni din incompeteneșa lor, o să avem mult mai multe evenimente. Aici s-a acționat într-o rețea și resposabilitatea serviciilor de informații franceze este gigantică pentru ce s-a întâmplat”, a afirmat Băsescu.

”Este cert că avem două variante. Să trimitem trupe NATO pe teritoriul Siriei și nu numai al Siriei pentru ca trebuie lichidate structurile Statului Islamic și în Siria și în Irak și în Libia. Sau să consolidăm armata siriană. Îmi pare rău, dar este o realitate pe care eu o susțin de trei ani. Aramata să fie consolidată și să pună sub control teritorul sirian. După care să se stabilească soarta lui Bashar al Assad pentru că nu putem să intervenim noi pe de o parte și armata siriană pe de altă parte. Asta este o soluție, dar pe mine mă interesează soluțiile în Europa.
Deocamdată, în Europa avem lideri care par naivi”, a mai spus fostul președinte.

Un măcel în Siria nu va schimba soarta Europei. Noi avem probleme la noi acasă și sunt legate de incapacitatea noastră de a ne apăra. În primul rând, noi trebuie să punem informațiile la un loc. Avem trei amenințări asimetrice la adresa Uniunii Europene: traficul de persoane, traficul de droguri și terorismul. Fiecare serviciu secret din tările UE ține informația în buzunarul lui. Avem obligația să creăm o agenție la nivelul UE în care toate serviciile din UE să pună la dispoziție toate informațiile pe care le au față de aceste amenințări. Orice dâră de informație, pusă cap la cap.

Avem de ales între a prețui securitatea cetățenilor europeni sau a spune, veniți eu, Europa pot să fiu o mamă bună. Prima obligație a oricărui Guvern este securitatea cetățenilor europeni. Dacă punem la îndoială această prioritate zero, eu ca autoritate de stat am o atitudine criminală. Totul are o limită, mai ales când știu că aceste veniri sunt însoțite de oameni care sunt antrenați să ucidă. Avem de ales: ne protejăm cetățenii europeni și creștini sau dăm Europa musulmanilor, a mai declarat Traian Băsescu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I