Udrea: PMP susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor

Udrea: PMP susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce va susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor, considerând că acest act normativ este "mincinos, ipocrit, demagogic şi populist", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Întrebată, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă PMP va susţine eventuala moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor, Elena Udrea a răspuns afirmativ.

"Vom susţine moţiunea de cenzură pentru că este o păcăleală a lui Ponta, a PSD şi a Guvernului această OUG, scopul fiind de a obţine voturi de la primari, păcălindu-i pe aceştia că vor primi fonduri pentru proiectele lor. Îi păcălesc pe primari că îi vor sprijini cu fonduri, dar nu le vor da bani. Probabil vor fi primari care se vor lăsa păcăliţi şi vor pleca la PSD şi la partidul lui Tăriceanu. Este o acţiune strict electorală, mincinoasă, ipocrită, demagogică şi populistă, tocmai de aceea vom susţine o moţiune de cenzură pe acest subiect", a spus Udrea.

Duminică, la Iaşi, liderul liberal, Klaus Iohannis, anunţa că PNL şi PDL vor iniţia o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe luni, tema acesteia urmând să fie discutată în şedinţa de luni a ACL.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, spunea că moţiunea de cenzură este un semnal politic clar al ACL la adresa guvernării PSD.

Întrebat dacă moţiunea ar putea avea ca temă ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, Blaga spunea că acest lucru urmează să fie discutat, dar dacă aceasta va fi tema moţiunii de cenzură atunci "şi PSD-iştii ar trebui să o voteze".

Conform Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Adoptarea unei moţiuni de cenzură presupune votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Din totalul de 575 de senatori şi deputaţi, grupurile PNL şi PDL numără în prezent 186 de parlamentari.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…