UPDATE Mureș: Senatorul Akos Mora s-a autosuspendat din PNL

UPDATE Mureș: Senatorul Akos Mora s-a autosuspendat din PNL

Senatorul PNL Akos Daniel Mora a anunțat, joi, într-o conferință de presă că se autosuspendă din PNL pentru ca numele său să nu mai fie folosit împotriva lui Klaus Iohannis în campania electorală de către Victor Ponta, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile.

''Eu am hotărât astăzi ca să nu mai poată fi folosit numele meu în minciuna de zi de zi de către Victor Viorel Ponta în această bătălie să fac un pas lateral, mă autosuspend din PNL, tocmai ca să nu mai dau ocazia de a folosi această minciună în continuare. Pentru că este o minciună ordinară pe care domnul Ponta o folosește zi de zi. Și am observat ieri că de trei ori a repetat numele meu în această emisiune (la B1 TV n.r.) (...) Ținta este foarte clară, de a murdări PNL. În 3 februarie fac 16 ani de când sunt membru PNL și am decis să fac acest pas de autosuspendare până la clarificarea tuturor problemelor și dacă ele sunt de partea mea din punct de vedere a legii, pentru că eu consider că nu este în regulă să fim pătați, atacați și denigrați pe un subiect care nu are nici un adevăr în spate. De aceea am decis să fac acest pas. Vreau să se înțeleagă că țin prea mult la PNL, țin prea mult la ideea de candidatură a lui Klaus Iohannis, în care se bat două sisteme: un sistem care dorește abordarea lucrurilor serioase, sănătoase, de viitor pentru România și un sistem care merge în fiecare zi pe minciună, pe cumpărarea de voturi, pe mituirea primarilor, absolut orice se poate ca metodă ilegală și imorală de a câștiga această bătălie'', a arătat Akos Mora, care a precizat că va rămâne în continuare senator până la clarificarea situației.

Senatorul a arătat că în confruntarea din campania electorală numele său a fost invocat în ultimele două zile ''cu foarte mare încăpățânare'' de către Victor Ponta și a ținut să clarifice un aspect legat de nuanțe juridice, care susține că ar fi manipulate de candidatul social-democrat.

''Există de fapt minciuni și neadevăruri spuse de candidatul la Președinție Victor Viorel Ponta. Aseară l-am auzit la emisiune la B1 TV pe domnul Ponta spunând că sunt condamnat definitiv și irevocabil. Este o mare minciună! Condamnarea se folosește doar pentru situații penale, nu am nicio condamnare în acest sens. Greșeala este impardonabilă pentru că domnul Ponta este jurist, nu este în altă categorie care ar putea să aibă eventuală lipsă de cunoștințe în folosirea termenilor juridici. Or în cazul dânsului este clar că este folosit acest termen cu intenție, cu intenția de a murdări, cu intenția de a defăima. Nu există nicio condamnare în situația mea. Există într-adevăr o decizie a ÎCCJ de respingere a recursului meu într-un proces cu ANI, în care a existat o incompatibilitate pe calitatea mea de consilier județean, dar nu pe motivele spuse de ANI de un an de zile, ci pe cu totul alte motive (...) Vreau să nu-i mai dau ocazia domnului Ponta să se mai folosească de numele meu, de aceea fac pasul lateral'', a afirmat Mora.

Acesta a spus că în acel raport al ANI există 54 de capete de acuzare, din care ar fi rămas doar una, în sensul că ''legea interzice semnarea de contracte a societăților în care ești asociat'', iar în situația lui nu e încheiat niciun contract cu regim de încălcare a incompatibilității.

''Aceste confuzii sunt clar intenționate, defăimătoare de a denigra și murdări PNL'', a susținut Akos Mora, el precizând și că nu există nicio decizie a ÎCCJ vizavi de încetarea mandatului său de senator.

Senatorul a mai arătat că actuala campanie electorală ocolește subiectele importante ale României și ale cetățenilor români, că acestea ar trebuie să fie cele legate de inexistența unei schițe de buget din Parlament și că acest lucru ascunde faptul că din 2015 se vor lua măsuri dure pentru a compensa această ''degringoladă în a cheltui banii publici în a câștiga campania pentru prezidențiale''.

''Ne așteaptă măsuri dure la nivelul mediului economic'', a accentuat Akos Mora, care a mai spus că oamenii de afaceri sunt îngrijorați de viitorul fiscal la României.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…