Victor Ponta s-a întâlnit cu Peres la Ierusalim, în cursul unei vizite semiprivate - FOTO

Victor Ponta s-a întâlnit cu Peres la Ierusalim, în cursul unei vizite semiprivate - FOTO

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit duminică dimineaţa cu preşedintele Shimon Peres, în cadrul unei vizite semiprivate în Israel, asigurându-l pe şeful statului israelian de prietenia şi continuarea parteneriatului între cele două state, relatează Jerusalem Post în ediţia online.

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei, Ponta a fost primit la reşedinţa preşedintelui, la Ierusalim, înainte ca Peres să plece într-o vizită de stat în China. El i-a spus preşedintelui că în Europa se afirmă o nouă generaţie de lideri politici care aduc o nouă dinamică în ţările lor.

FOTO

Premierul român, în vârstă de 41 de ani, a discutat cu preşedintele israelian despre criza din Ucraina, potrivit publicaţiei. El i-a spus lui Peres că România nu este afectată de instabilitatea din regiune, este sănătoasă economic şi se află într-o poziţie bună din punct de vedere politic şi diplomatic, ca membru NATO şi UE, şi întreţine o relaţie specială cu Statele Unite.

Ponta a amintit că s-a întâlnit cu Peres în 2004, pe când era un politician foarte tânăr, iar preşedintele i-a oferit un sfat foarte bun, a declarat premierul român, citat de publicaţie.

România are o atitudine foarte pozitivă faţă de Israel, a apreciat el. "Puteţi conta pe noi, ca parteneri", a declarat Ponta, adăugând că va reveni în Israel într-o vizită oficială, însoţit de o delegaţie importantă care va discuta o serie de acorduri cu partea israeliană.

La rândul său, preşedintele Peres a declarat că Israelul are o relaţie unică cu România, singura ţară din fostul bloc comunist care nu a întrerupt relaţiile în 1967 şi a cărei comunitate evreiască a rămas activă inclusiv în timpul comunismului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...