VIDEO Candidat la europarlamentare cu sprijin preoţesc: „Cer tuturor să facă un efort, mai ales în schituri, biserici şi parohii“

VIDEO Candidat la europarlamentare cu sprijin preoţesc: „Cer tuturor să facă un efort, mai ales în schituri, biserici şi parohii“

Într-un interviu acordat ziarului „România Liberă“, Iulian Capsali a admis că, “în general, parohiile” l-au ajutat să strângă semnături şi a arătat că, inclusiv în campanie, se va baza pe aceiaşi oameni.

„Au fost foarte mulţi preoţi care s-au implicat (...) Au fost şi cazuri de preoţi care au spus, fără să mă numească, că ar fi cazul să sprijine un candidat care susţine aceleaşi valori ca ale bisericii. Au fost şi cazuri de parohi care au fost mai direcţi şi mi-au spus numele“, a explicat el.

De altfel, încă din perioada în care strângea semnături, el solicita sprijin din partea reprezentanţilor Bisericii.

„Mâine este ultima zi în care se mai pot strânge semnături ca să pot intra pe lista de votare. Ne apropiem serios de cifra propusă, dar cer tuturor prietenilor şi voluntarilor din ţară să facă un ultim efort, mai ales în mânăstirile, schiturile şi bisericile de mir care au hramul Buna Vestire, dar şi în parohii. Fie ca Maica Domnului să ne bucure pe toţi, pentru că mâine serbăm începutul Mântuirii noastre!“, scria el, pe Facebook, în penultima zi a campaniei pentru strângerea de semnături.

Biserica interzice implicarea preoţilor în campanii electorale, potrivit unei hotărâri din 2008 a Sfântului Sinod.

“Cel care ca încălca aceste reguli, precum şi legământul depus la hirotonie, se încadrează în prevederile art.3, lit. d şi e din Regulamentul de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, având de ales între cariera politică şi misiunea preoţească, pentru totdeauna, fără drept de revenire în cler”, se precizează în aceeaşi hotărâre.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

5 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”