VIDEO "Zi de zi, aici vom fi" - Filmul protestului uriaș din Capitală

VIDEO "Zi de zi, aici vom fi" - Filmul protestului uriaș din Capitală

In noaptea de marti spre miercuri, ultimele randuri de protestatari de la cea mai mare manifestare de strada din ultimii ani din Capitala reluau pe strazile de langa clubul Colectiv una dintre scandarile-hit ale serii: "E doar inceputul!". Marti, dupa ce premierul Ponta si-a anuntat demisia si Guvernul a cazut, dupa ce primarul Piedone a renuntat la functie, pe strazile din Bucuresti au iesit si mai multi oameni.

Un nou sistem cu oameni noi, demisia parlamentului si eliminarea coruptiei au fost marile revendicari ale strazii. Spre miezul noptii, cand randurile celor ce manifestau incepeau sa se rasfire, a venit si avertismentul sub forma unei noi scandari: "Zi de zi, aici vom fi!".

 

Dupa ce cu o seara inainte mai bine de 25.000 de oameni marsaluiau pe strazile Capitalei, marcand cel mai de amploare protest din ultimii ani, seara de miercuri a bifat o noua manifestatie record.

Premierul Ponta si-a anuntat miercuri dimineata demisia, la pachet cu tot Guvernul, iar la scurt timp a venit si demisia anuntata de primarul Sectorului 4, Piedone. Cu toate acestea, in Piata Universitatii s-au adunat miercuri seara aproape 35.000 de oameni care au cerut demisia parlamentului, au blamat toate partidele actuale si au cerut un nou sistem cu oameni noi in care coruptia sa nu mai domine.

Initial, protestul a fost spart in doua si o mare parte din protestatari au marsaluit spre Piata Constitutiei, la Parlament. In tot acest timp, la Universitatea multimea crestea si crestea. La ceva timp mai tarziu, cei de la Parlament au revenit la Universitate, iar intreg centrul Bucurestiului de la Km 0 a fost blocat de multime pana dupa miezul noptii.













Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…