Alin Petrache,noul preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv din România

Alin Petrache,noul preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv din România

Alin Petrache a devenit, la 37 de ani, al 16-lea preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), instituţie în care a mai activat ca secretar general adjunct, între 2005 şi 2009 şi vicepreşedinte, din 2013.

Alin Petrache, născut la 29 octombrie 1976, la Bucureşti, a jucat rugby la echipele Dinamo, cu care a cucerit patru titluri naţionale şi două Cupe ale României, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon şi Beziers, iar la echipa naţională a disputat 32 de meciuri, fiind de multe ori căpitanul primei reprezentative.

După retragerea din activitatea de sportiv, în 2005, din cauza unor probleme de sănătate, Petrache a devenit preşedinte al FR Rugby în 2009. În intervalul 2012-2013, el a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret.

Petrache este deputat PSD în Colegiul 15 Bucureşti, fiind ales în decembrie 2012. În Parlamentul României, Petrache este membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă.

Mandatul lui Alin Petrache, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Morariu a demisionat după 10 ani de mandat, interval în care a fost reales de două ori.

 Vai de mama noastră, cu PSD-ul mă-sii cu tot!

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...