Dinamo Zagreb-Astra 5-1. Croaţii i-au îngenunchiat pe giurgiuveni, Chiţu a marcat golul de onoare al oaspeţilor

Dinamo Zagreb-Astra 5-1. Croaţii i-au îngenunchiat pe giurgiuveni, Chiţu a marcat golul de onoare al oaspeţilor

Meciul 13 în cupele europene pentru Astra a fost unul cu ghinion. Dar şi o măsură a faptului că giurgiuvenii au strâns 12 partide doar în tururi preliminare, până acum. Debutul în grupele Ligii Europa, de la Zagreb, a fost dezastruos pentru elevii lui Isăilă. Pentru că Dinamo a Croaţiei, echipa care a eliminat-o pe Petrolul în turul anterior (5-2 la general), în play-off-ul grupelor Ligii Europa, i-a aplicat o corecţie pe măsură şi Astrei Giurgiu.

Soarta meciului era rezolvată de la pauză, când croaţii aveau 3-0, după un hattrick reuşit de mijlocaşul ofensiv Soudani (17, 24, 45+1). În partea secundă, croaţii au redus motoarele, au mai marcat prin Henriquez (70), iar Astra şi-a mai spălat din ruşine cu reuşita de onoare a lui Chiţu (82). Ultima palmă a venit însă în prelungiri (90+2), când puştiul Ante Corici, de doar 17 ani, l-a îngenunchiat pentru ultima dată pe Lung Jr.
Astra bifează două înfrângeri consecutive în deplasare, cu nouă goluri încasate, după 1-4 la Cluj, cu CFR , şi 1-5 la Zagreb, iar scaunul lui Isăilă este iarăşi extrem de încins.

Astra Giurgiu: Lung jr. - Pliatsikas, Ben Youseff, Oros, Junior Morais - Yahaya, Laban - Enache, Budescu, William - Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.

VIDEO Dinamo Zagreb-Astra


Min. 90+3 Final de meci. Scor final 5-1 pentru Dinamo Zagreb.

Min. 90+2 GOL Dinamo Zagreb: Corici îl execută pe Lung jr. cu un şut plasat, la colţul lung. 

Min. 82 GOOL Astra. Chiţu marchează golul de onoare al giurgiuvenilor, fructificând o centrare a lui Budescu.

Min. 74 Budescu trage peste poartă dintr-o lovitură liberă executată din colţul careului de 16 metri advers. Giurgiuvenii au efectuat şi ultima schimbare: a ieşit Yahaya, a intrat Florescu.

Min. 70 GOL Dinamo Zagreb: Henriquez dejoacă pasul la ofsaid al Astrei şi rămâne singur cu Lung jr., pe care îl execută cu sânge rece.

Min. 65 Iese Fatai, intră Bukari.

Min. 57 Iese Enache, intră Chiţu.

Min. 46 Start în repriza secundă.


Min. 45 GOL Dinamo Zagreb: Soudani face hat-trick-ul, profitând de apărarea visătoare a Astrei. Atacantul de culoare al croaţilor primeşte o centrare în careul de 6 metri şi reia nestingherit în poartă, cu latul.

Min. 38 Budescu trage năprasnic de la 25 de metri, din lovitură liberă, mingea e respinsă greu, în lateral, de portarul lui Dinamo Zagreb.

Min. 35 Ben Youssef primeşte o minge în careul advers, dar reia slab cu capul, pe lângă poartă.

Min. 24 GOL Dinamo Zagreb: Acelaşi Soudani marchează din nou, tot cu capul, după o centare venită din corner. Apărarea Astrei este total depăşită în această partidă.

Min. 17 GOL Dinamo Zagreb: Soudani deschide scorul cu capul, fructificând o centrare perfectă a lui Ivo Pinto.

Min. 9 Budescu trage pe jos de la 25 de metri, fără probleme pentru portarul croaţilor.

Min. 1 A început partida. 


Echipele de start:

Dinamo Zagreb: Eduardo - Pinto, Sigall, Simunici, Pivarici - Brozovici, Ademi - Soudani, Antolici, W. Eduardo - Cop.

Astra Giurgiu: S. Lung jr. - Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais - Yahaya, Laban - G. Enache, Budescu, De Amorim - Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.

Oficialii Astrei au promis că vor obţine un rezultat pozitiv la Zagreb, la debutul echipei în grupele unei competiţii europene. Ţinând cont de statistica partidelor jucate în acest sezon european, în toate meciurile disputate în deplasare, elevii lui Isăilă au o medie de două goluri pe meci, situaţie care le dă încredere românilor.

În ciuda acestei statistici încurajatoare, casele de pariuri îi văd favoriţi pe croaţi, care au eliminat în turul premergător calificării în grupe pe Petrolul, după 3-1 la Ploieşti şi 2-1 la Zagreb. În schimb, Astra a avut un adversar redutabil în play-off, pe Lyon, reuşind să o elimine surprinzător, după victoria cu 2-1 din deplasare şi înfrângerea la limită, scor 0-1 la Giurgiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante