Secretarul general al LPF l-a reclamat pe Șumudică la Comisia de Disciplină a FRF

Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal în vederea sancționării disciplinare a antrenorului echipei Concordia Chiajna, Marius Șumudică, pentru declarații injurioase.

''Liga Profesionistă de Fotbal nu poate rămâne nepăsătoare atunci când, un om de fotbal, Marius Șumudică, aruncă ofense și jigniri către reprezentanții tuturor cluburilor din Liga 1. Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Marius Șumudică, a atacat calomnios măsurile pentru revitalizarea fotbalului profesionist din România aprobate de Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal în cadrul ședinței din 27 ianuarie, jignindu-i astfel pe cei care au propus, dar și pe cei care au adoptat aceste măsuri, respectiv președinții cluburilor din Liga I'', se arată într-un comunicat al LPF.

Liga precizează că măsurile luate urmăresc creșterea numărului de jucători formați la nivel național în vederea asigurării performanțelor viitoare ale echipelor naționale ale României.

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a arătat că toate cluburile din Liga I trebuie să-și concentreze atenția asupra centrelor de copii și juniori pentru a asigura viitorul fotbalului românesc.

Iorgulescu e de părere că ''reducerea numărului de echipe se impune pentru a asigura sănătatea financiară a participanților la Liga I. Piața românească nu mai poate absorbi 18 echipe din punct de vedere comercial. Trebuie să ne gândim din nou la suporteri, să-i aducem la stadioane, să-i facem să iubească iarăși fotbalul''.

Președintele LPF a promis că la întrunirea Comitetului Executiv va propune un Cod de Etică, urmând ca acesta să fie asumate de toate părțile interesate din fotbalul românesc — președinți de cluburi, antrenori, jucători, arbitri, oficiali ai FRF și LPF. Prin acest Cod de Etică, Gino Iorgulescu face apel la unitate, respect și profesionalism în familia fotbalului românesc.

"Este o idioțenie din toate punctele de vedere, așa cum este o idioțenie să retrogradeze șase echipe. Nu mă tem că echipa mea va retrograda, dar este cea mai mare cretinătate din fotbalul românesc. Nu există nici o ligă în care se retrogradeze șase echipe!'', a afirmat Șumudică, citat de presa centrală. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

3 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde