Arsene Wenger spune că FIFA a avut dreptate să sancţioneze FC Barcelona

Arsene Wenger spune că FIFA a avut dreptate să sancţioneze FC Barcelona

Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat, vineri, că FIFA a procedat corect sancţionând FC Barcelona cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori.

Arsene Wenger (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Cei de la FC Barcelona nu au respectat regulile. Regula este simplă: poţi să transferi jucători care au mai puţin de 16 ani doar dacă părinţii lor se mută din motive legate de profesie. În acest caz, FIFA a considerat că părinţii s-au mutat din motive legate de fotbal, de aceea s-a decis interdicţia, pentru că nu s-a respectat regulamentul", a spus Wenger.

Arsene Wenger a precizat că în opinia sa regulile ar trebui schimbate. "Acum există mai multă concurenţă pentru atragerea tinerilor jucători şi discuţiile privind motivele pentru care se mută părinţii vor exista mereu. Sunt mai mulţi bani puşi în joc, iar părinţii sunt tentaţi să le ofere fiilor lor şansa unei cariere importante în fotbal. Ceea ce nu este corect este ca înainte de a împlini 16 ani copiii să se mute fără părinţii lor. Trebuie să schimbe regulile pentru a le permite copiilor să se mute împreună cu părinţii lor în situaţia în care clubul are grijă de părinţi? Poate ar trebui să se meargă pe această direcţie", a adăugat tehnicianul.

Gruparea FC Barcelona a fost sancţionată, miercuri, de Comisia de Disciplină a FIFA, cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. FC Barcelona a primit şi o amendă de 450.000 de franci elveţieni şi clubul are 90 de zile la dispoziţie pentru a rezolva problemele legate de jucătorii minori.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…