Atletism: David Storl, primul campion al CE indoor, Daniela Stanciu a ratat calificarea la înălțime

Atletism: David Storl, primul campion al CE indoor, Daniela Stanciu a ratat calificarea la înălțime

Primul campion al ediției cu numărul 33 a Campionatelor Europene de atletism indoor de la Praga este, conform așteptărilor, germanul David Storl, dublul campion mondial la aruncarea greutății, care a dominat clar proba vineri seara, impunându-se cu un rezultat identic celui din calificări - 21,23 m.

Medalia de argint a revenit sârbului Asmir Kotasinac, care, din ultima aruncare, de 20,90 m, l-a depășit pe favoritul celor aproape 8.000 de spectatori aflați în tribunele O2 Arena, cehul Ladislav Prasil, medaliat cu bronz cu cea mai bună aruncare a sa din acest sezon, 20,66 m, cu care se instalase în frunte după primul rând de încercări.

În calificările probei feminine de săritura în înălțime, românca Daniela Stanciu nu a rezistat stresului de concurs mare, oprindu-se la 1,82 m, trecută și aceasta abia din a treia tentativă. Baremul de calificare a fost de 1,94 m, exact cea mai bună performanță a sezonului pentru reprezentanta noastră.

Vineri, însă, în reuniunea de dimineață, delegația noastră a avut și satisfacția calificării în finală cu trei sportivi, în ordinea intrării în concurs Marian Oprea (triplusalt), Alina Rotaru și Florentina Marincu (lungime), ambele dispute cu medaliile pe masă fiind programate sâmbătă, în reuniunea a cincea, de după-amiază.

Sâmbătă dimineața vor încerca să se califice fie în finală, fie într-o fază superioară a competiției alți atleți români: Cristina Bujin, Elena Panțuroiu, Cristina Sandu (calificări la triplusalt, de la ora 11,05 — ora României), Cătălin Cîmpeanu (serii la 60 m, de la ora 11,21), Marian Donisan (calificări la înălțime, de la 12,10) și Florina Pierdevară (serii la 1.500 m, de la 12,15). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri