Auto: Pilotul român Robert Vișoiu va concura în GP2 Series

Auto: Pilotul român Robert Vișoiu va concura în GP2 Series

Pilotul român Robert Vișoiu (19 ani) va concura în sezonul 2015 în GP2 Series pentru echipa italiană Rapax, potrivite oficial al competiției automobilistice.

''Mândru să reprezint România în 2015 în GP2 Series — antecamera Formulei 1! Mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere. Primele teste 9-11 martie la Abu Dhabi!'', a scris Vișoiu pe contul său de Facebook .

''Super încântat să mă alătur echipei Rapax pentru sezonul 2015 din GP2! Va fi o experiență extraordinară și aștept cu nerăbdare să încep'', a scris pilotul bucureștean pe Twitter.

În comunicatul oficial, Vișoiu afirmă că este foarte ''încântat de această oportunitate''. ''Am lucrat din greu cu Pro Performance să fiu la cel mai înalt nivel al meu și sunt sigur că împreună cu Rapax voi reuși un progres important în 2015! Va fi un an interesant în care vor avea multe lucruri de învățat, dar sunt sigur că voi reuși să am un ritm bun și să fiu competitiv. Sunt foarte încântat și aștept cu nerăbdare startul sezonului'', a mai spus Vișoiu.

La începutul lunii trecute, Vișoiu anunța pe Facebook că nu va alerga în cursele automobilistice în sezonul 2015. ''În 2015 îmi voi concentra eforturile departe de circuite. În acest moment, prioritar pentru mine este viitorul academic, așa că decizia este de a face o pauză în activitatea competițională. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine și sunt convins că ne vom revedea la un moment dat pe anumite grile de start!'', a scris Vișoiu în rețeaua de socializare.

Vișoiu a concurat în 2014 în GP3 Series, pentru echipa britanică Arden International, încheind pe locul 13 în clasamentul general, cu 22 de puncte.


La Team Rapax, Vișoiu va face pereche cu rusul Serghei Sirotkin, ambii fiind debutanți în circuitul GP2 Series. Vișoiu este unul dintre cele mai importante nume din motorsportul românesc, la doar 19 ani, el având două victorii în GP3 Series, lucru remarcat și în comunicatul oficial al noii sale echipe.

"Suntem bucuroși să avem un astfel de tânăr talent gata să-și înceapă drumul în GP2 Series cu noi. Un pilot ca Robert, care este deja o figură importantă a motorsportului românesc la vârsta de 19 ani, și-a pus încrederea în Rapax, iar echipa va încerca să-l asiste în cel mai bun mod posibil, furnizându-i experiența noastră și know-how. Îi doresc lui Robert să aibă parte de un sezon plin de succes și să obțină satisfacția pe care o merită'', a declarat Gianfranco Sovernigo, Team principal la Rapax.

Etapa de debut a sezonului va avea loc pe 18-19 aprilie, pe circuitul Al Sakhir, din Bahrain.

Cel mai cunoscut pilot care a alergat pentru echipa italiană, care poartă numele de Rapax din 2009, a fost venezueleanul Pastor Maldonado (2010), care din 2011 a început să concureze în Formula 1, pentru Williams, iar de anul trecut la Lotus. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...