Ben Youssef a lăudat în presa franceză Bucureştiul şi Liga I

Ben Youssef a lăudat în presa franceză Bucureştiul şi Liga I

Mijlocaşul tunisian al echipei Astra Giurgiu, Syam Ben Youssef, a lăudat în presa franceză Bucureştiul, oraş despre care spune că are "o calitate a vieţii minunată", dar şi campionatul Ligii I, o competiţie bună din punct de vedere fizic şi tehnic, în opinia lui.

Ben Youssef a lăudat în presa franceză Bucureştiul şi Liga I (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Astra întâlneşte, joi, în deplasare, echipa Olympique Lyon, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, ocazie cu care jurnaliştii de la Le Progres l-au intervievat pe jucătorul născut în Franţa, la Marsilia, membru, potrivit sursei citate, al unei mici colonii franceze, din care mai fac parte Vincent Laban şi Elliot Grandin.

"Un club mare rămâne un club mare, dar Lyon nu mai este echipa de altădată. Din ce am văzut, au mulţi jucători accidentaţi, astfel că misiunea nu este imposibilă", a spus internaţionalul tunisian despre meciul de joi.

Ben Youssef le-a explicat francezilor că Astra este formată dintr-un grup de jucători care evoluează împreună de trei ani, o echipă care a obţinut rezultate, într-o competiţie de calitate.

"Ne-am păstrat baza echipei. Aşa cum au arătat victoriile din cupele naţionale şi parcursul din Liga Europa, Astra este un club în plin progres şi, contrar părerii unora, campionatul românesc este de calitate. Mai mult de atât, se pot întâlni des scouteri din Franţa. Competiţia este mulţumitoare din punct de vedere fizic şi sunt mulţi jucători tehnici", a afirmat el.

Fotbalistul a adăugat că el şi coechipierii săi locuiesc şi se antrenează la Bucureşti, mergând la Giurgiu doar pentru meciuri, ceea ce i-a făcut pe jurnaliştii francezi să compare Astra cu Anji Mahacikala, echipă ce se pregăteşte la Moscova. "Este o calitate a vieţii minunată la Bucureşti. Oraşul se află la trei ore de Paris, ceea ce este extraordinar", a adăugat Ben Youssef.

În vârstă de 25 de ani, fundaşul central mai are contract cu Astra până vara viitoare şi spune că a avut contacte cu grupări din Anglia, Tunisia, Zona Golfului şi Turcia, dar actualul său club are întâietate. "Vom vedea cum va evolua situaţia. Nu mă gândesc decât să jucăm bine aceste două meciuri din play-off. Apoi ştim că ne putem lupta cu Steaua pentru titlu, iar obiectivul meu personal este să particip la Cupa Africii pe Naţiuni. CAN se va disputa în Maroc, nu departe de Tunisia, pe stadioane superbe şi, după ratarea calificării la Cupa Mondială, vom face totul pentru această competiţie", a precizat Ben Youssef.

Partida Olympique Lyon - Astra Giurgiu, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 21.30, pe Stade Gerland. Returul va avea loc la 28 august, în România.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...