Boloni: Imnul echipei naţionale conţine vorbe josnice, care incită la ură

Boloni: Imnul echipei naţionale conţine vorbe josnice, care incită la ură

Antrenorul echipei Al-Khor (Qatar), Ladislau Boloni, consideră că imnul echipei naţionale a României conţine un vers josnic, "hai pe ei, pe mama lor", şi provocator, care incită la ură.

Ladislau Boloni (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Spun acest lucru ca cetăţean român ce sunt. Eu nu cred că un român normal, un român educat, un român cult să accepte într-un imn al echipei naţionale asemenea vorbe. Sunt absolut de acord să fie un imn care să îmbărbăteze oamenii, jucătorii, «pe ei, pe ei!», cu asta sunt de acord. Pe restul o condamn şi o consider o josnicie. Am putea să jucăm împotriva Moldovei şi ar fi foarte josnic. Într-un imn nu spui asemenea lucruri. Până la urmă de ce nu băgăm o înjurătura aşa cum ştim noi foarte bine să înjurăm. De ce să acceptăm un asemenea lucru, cine comandă treaba asta? (n.r. - i se spune că probabil conducerea FRF) Atunci sunt josnicii. Sunt de acord să spunem «hai pe ei», sunt de acord «hai să câştigăm», sunt de acord «hai să-i învingem», sunt de acord orice, dar ca să bagi mama şi asemenea lucruri care incită la ură ... pentru că asta face, incită la ură, asta provocăm. Pentru un om intelectual o cred josnică", a declarat fostul selecţioner, la Dolce Sport.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat, la 29 septembrie, imnul oficial al echipei naţionale, compus de trupa rock Iris, ce conţine un vers - "Hai pe ei, pe mama lor" - introdus în text la solicitarea reprezentanţilor suporterilor.

"Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai România / Astăzi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai România, / Ori murim, ori câştigăm", sunt versurile ultimului refren al imnului compus de membrii trupei Iris, la solicitarea FRF.

Acest imn a fost criticat de mulţi oameni de fotbal, dar şi de componenţi ai echipei naţionale a României.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...