Cătălina Ponor (27 ani) și Marian Drăgulescu (34 ani) revin în competiție, cu gândul la Rio

Marii campioni români de gimnastică artistică Cătălina Ponor (27 de ani) și Marian Drăgulescu (34 de ani), acum retrași din activitatea competițională, intenționează să revină în concursuri, anunță într-un amplu articol Federația Internațională de Gimnastică (FIG), bazându-se pe faptul că amândoi au făcut cerere să intre în lista de controale antidoping.

Pentru a putea să revină în circuitul oficial, sportivii retrași trebuie să figureze în sistemul de controale începând cu cel puțin 6 luni înainte de competiție. Potrivit acestei prevederi, și dacă nu vor fi probleme la eventuale controale, scrie FIG, Cătălina Ponor ar putea concura din nou din 12 iulie anul acesta, iar Drăgulescu, de pe 5 august, dar, din câte se pare, ținta lor o reprezintă ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio.

Cătălina Ponor a fost triplă campioană olimpică la Atena 2004 (pe echipe, la bârnă și sol), retrăgându-se, prima oară, în 2007, după care a reapărut pe aparatele de concurs în 2011 și 2012, când a câștigat 2 medalii de aur la Campionatele europene și 2 medalii la JO de la Londra, argint la sol și bronz pe echipe.

La rândul lui, Marian Drăgulescu are în palmares câte 4 titluri mondiale la sol (2001, 2002, 2006 și 2009) și sărituri (2001 2005, 2006 și 2009), la acest ultim aparat având o săritură foarte bine cotată care îi poartă numele, dar și 9 titluri europene, între care unul la individual compus în 2004. La Jocurile Olimpice, însă, nu a reușit să ia aurul, acesta fiind motivul cel mai probabil al revenirii. Dar are o medalie de argint la sol (la egalitate cu campionul, departajat de o chichiță de arbitraj la Atena) și 2 de bronz, la sărituri și pe echipe, tot în capitala Greciei. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul