Ciclism - Turul Franței: Spaniolul Ruben Plaza a câștigat etapa a 16-a, Sagan din nou al doilea

Spaniolul Ruben Plaza a adus echipei Lampre prima victorie de etapă din Turul ciclist al Franței 2015, impunându-se luni în a 16-a etapă, Bourg-de-Peage - Gap, iar slovacul Peter Sagan (Tinkoff Saxo), purtător al tricoului verde, pe puncte, a sosit din nou al doilea, de data aceasta fiind depășit nu la sprint, ci la ultima cățărare, de la Gap, de categoria a doua.

Lungă de 201 km și plasată chiar înaintea celei de-a doua zile de pauză, de marți, etapa a 16-a nu îmbia plutonul la mari eforturi, astfel că prima acțiune, masivă, de circa 20-30 de rutieri, nu a primit un răspuns din partea favoriților. Astfel, avansul grupului din frunte a ajuns și la 20 de minute, dintre cei plecați din apropierea startului alegându-se și podiumul.

Cățărător bun și coborâtor decent, Ruben Plaza a profitat de ultimul urcuș al zilei, aflat cu 10 km înainte de final, trecând primul linia de sosire în 4h30'10" (medie orară 44,6 km), urmat la 30 de secunde de Sagan, al treilea sosind, după 36 de secunde, columbianul Jarlison Pantano (IAM Cycling), care a sărbătorit, astfel, ziua națională a țării sale.

Plutonul cu favoriți a mai avut de rulat peste un sfert de oră până la sosire, fiind devansat cu câteva zeci de secunde de italianul Vincenzo Nibali /Astana), într-o tentativă de recăpătare a încrederii în sine din partea câștigătorului de anul trecut al cursei.

Clasamentul general nu a fost influențat în partea lui superioară de această întârziere: britanicul Chris Froome (Sky) conduce în continuare în ierarhia tricoului galben, urmat de columbianul Nairo Quintana (Movistar), la 3'10", și de Tejay van Garderen, liderul american al echipei BMC, la 3'32".

Marți este zi de pauză, iar de miercuri se intră pentru 4 etape de munte înalt în Alpi.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…