Ciclism: Germanul Andre Greipel a câștigat etapa a doua a Turului Franței; Cancellara, lider la general

Ciclism: Germanul Andre Greipel a câștigat etapa a doua a Turului Franței; Cancellara, lider la general

Rutierul german Andre Greipel (Lotto) a câștigat etapa a doua a Turului ciclist al Franței, duminică, pe marele dig al provinciei olandeze Zeeland, în timp ce deținătorul titlului, italianul Vincenzo Nibali, a pierdut circa un minut și jumătate.

Greipel a fost cronometrat pe cei 166 km dintre Utrecht și Neeltje Jans în 3 h 29 min 03 sec (medie orară de 47,6 km), fiind urmat, în același timp, de slovacul Peter Sagan (Tinkoff), de elvețianul Fabian Cancellara (Trek), britanicul Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) etc.

Fabian Cancellara a îmbrăcat tricoul galben de lider al clasamentului general, fiind urmat de germanul Tony Martin (Etixx-Quick Step), la 3 secunde, de olandezul Tom Dumoulin (Giant — Alpecin), la 6 secunde, de Peter Sagan, la 33 secunde, etc.

Vântul și ploaia au influențat etapa, iar Nibali a avut cel mai mult de pierdut, alături de columbianul Nairo Quintana și de francezii Thibaut Pinot și Jean-Christophe Péraud. Toți au pierdut câte un minut și jumătate față de spaniolul Alberto Contador și de britanicul Chris Froome, doi favoriți prezenți în grupul din frunte.

Pentru Greipel (32 ani) a fost a șaptea victorie de etapă în Turul Franței din 2011.

Luni va avea loc etapa a treia a cursei, Anvers — Huy (Belgia), pe distanța de 159,5 km.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...