CM Handbal (f): România - Polonia 31-22/Tricolorele au CUCERIT BRONZUL!

CM Handbal (f): România - Polonia 31-22/Tricolorele au CUCERIT BRONZUL!

Romania a castigat pentru prima data in istorie medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, echipa lui Tomas Ryde facand instructie cu Polonia, in finala mica. A fost 31-22 pentru tricolore, iar Cristina Neagu (care a inscris duminica zece goluri) a devenit cea mai buna marcatoare a competitiei din Danemarca - 63 de reusite. Ultima medalie a fetelor noastre a fost in 2005 (argint).

"Nu ne gandeam ca vom ajunge aici, ne-am unit dupa infrangerile din grupa si in felul asta am ajuns la bronz. Ne-am dorit sa fim o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Cred ca noi meritam sa ajungem in finala, in detrimentul Norvegiei" - Oana Manea, la Dolcesport.

"Este o mare performanta pentru handbalul romanesc, chiar daca este doar bronzul si nu argintul ca acum zece ani. Am jucat bine astazi, nu am dat nicio sansa Poloniei. Sunt mandra de fete, de antrenori, de tot staff-ul! In 2011, am spus ca 2015 va fi anul meu. Am castigat si Liga Campionilor. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-am indeplinit visul!" - Cristina Neagu, la Dolcesport.

"Credeam, da! Pentru asta m-am antrenat an de an. Cand am plecat de acasa asta am spus, am crezut ca vom putea face un rezultat mare in Danemarca. Cel mai frumos moment a fost cel din meciul cu Brazilia, atunci cand am demonstrat ca suntem o adevarata echipa" - Paula Ungureanu, la Dolcesport.

"Sunt doar fericit, vreau sa ma bucur de acest moment" - Tomas Ryde, la Dolcesport.

"Sunt fericit, dar si foarte dezamagit. Noi trebuia sa jucam finala mare, nu finala mica. Asta e, ne multumim cu ceea ce avem. Unul din cele mai grele momente a fost ratarea acelui sapte metri din meciul cu Danemarca, in ultima secunda. Cel mai mult cred ca am castigat la nivelul de mentalitate, asta a fost mereu marea noastra problema. Tomas a reusit sa motiveze fetele dupa meciurile din grupe, sa le convinga ca trebuie sa fie o echipa" - Costica Buceschi, la Dolcesport. 

Desfasurarea partidei Romania - Polonia:

Min 60 Romania - Polonia 31-22
Marcatoare: Tanasie, Marin, Perianu, Vizitiu (3)

Paula este incredibila: fata in fata cu o adversara are inca o parada superba. In acest moment, Romania joaca cu multe rezerve, fiind practic o "a doua echipa" a tricolorelor. Fetele noastre se distreaza pe teren, reusind sa inscrie din aproape orice pozitie (28-16, in minutul 53). Luciana Marin este eliminata (57'). Tricolorele marcheaza inca o data in inferioritate numerica, prin Vizitiu (58'). Romania castiga categoric cu 31-22, fetele lui Tomas Ryde vor primi medaliile de bronz.

Min 50 Romania - Polonia 25-16
Marcatoare: Geiger, Manea, Neagu (2), Buceschi

Manea inscrie pe contraatac, Romania conduce cu 22-14 in minutul 42. Fetele noastre au jucat fantastic pana acum. Polonia mai rateaza o lovitura de la sapte metri: au ratat patru din patru! Cristina inscrie din nou de la sapte metri - a fost golul al 62-lea de la acest turneu final mondial. Chiper este eliminata, Polonia a marcat pentru prima data de la sapte metri in minutul 44! Adversarele rateaza un atac in superioritate numerica. Din unghi, din prepasiv, Neagu gaseste poarta senzational (a zecea reusita din acest meci). Paula are inca o interventie minunata (24-15, in minutul 46). Szucs este eliminata pentru doua minute (49').

Min 40 Romania - Polonia 20 -14
Marcatoare: Manea, Nechita, Elisei, Neagu, Geiger

Apararea se comporta admirabil in dubla inferioritate - nu ia gol la primul atac al polonezelor. Cristina trimite o pasa "oarba", iar Manea inscrie (16-9, in minutul 33). Bradeanu rateaza de pe sapte metri, singura, pacat de frumusetea actiunii. Din pacate, luam trei goluri de pe centrul defensivei, sa speram ca fetele vor gasi solutiile pentru a remedia aceste probleme (16-11, in minutul 35). Schema superba: Elisei vine de pe extrema si inscrie de pe pivot (18-12). Neagu inscrie de la sapte metri, avand pana in acest moment 61 de goluri in tot turneul - se afla pe prima pozitie la acest Campionat Mondial! Polonia inscrie in inferioritate (19-14).

Min 30 Romania - Polonia 15-8
Marcatoare: Neagu (3), Elisei

Gabriela Perianu este eliminata pentru doua minute (20'), a fost prima din aceasta partida. Polonia mai rateaza o lovitura de la sapte metri (bara s-a opus de aceasta data). Adversarele gresesc inexplicabil la un atac in superioritate numerica. Romania a primit doar un gol in inferioritate, apararea s-a descurcat inca o data foarte bine. Paula inchide poarta, iar polonezele incep sa fie putin exasperate de interventiile portarului nostru (12-6, in minutul 25). Inca o eliminare impotriva Romaniei: Crina Pintea (25'). Doua goluri primite rapid, iar Polonia se apropie (12-8). In inferioritate, Neagu gaseste vinclul - ce executie! Prima eliminare din tabara Poloniei vine in minutul 27. Pintea este eliminata pentru a doua oara, am ratat un moment important...Inca o eliminare: Perianu - am ramas in patru jucatoare pe finalul de prima repriza. Munteanu apara o lovitura de la sapte metri. Cu doua jucatoare in plus, Polonia pierde mingea, iar Neagu inscrie incredibil! In patru jucatoare de camp, tricolorele au inscris. S-a intrat la cabine cu 15-8 in favoarea Romaniei.

Min 20 Romania - Polonia 11-5
Marcatoare: Buceschi, Manea (2), Elisei, Neagu, Geiger

Buceschi inscrie cu o aruncare de la sold (6-2). Tricolorele se descurca si la jocul pe pivot: Manea marcheaza (7-3, in minutul 12). Neagu inventeaza o pasa cu mana stanga, iar Elisei inscrie de pe extrema stanga - a fost o actiune superba reusita de tricolore. Bradeanu trimite in bara dintr-o lovitura de la sapte metri. Nechita rateaza incredibil dintr-o pozitie ideala, pasa de la Paula Ungureanu fusese perfecta. Romania inscrie inca o data de pe pivot: Oana Manea nu poate fi oprita (10-4, in minutul 17). Tricolorele au facut spectacol pana acum, au aratat ca o adevarata echipa (11-5 in minutul 20).

Min 10 Romania - Polonia 5-1
Marcatoare: Neagu (3), Nechita, Szucs

Romania a deschis scorul la primul atac, dupa o actiune superba a Cristinei Neagu. Am ratat un contraatac, iar polonezele au egalat (1-1). Paula apara senzational, dintr-o pozitie de unu la unu cu o adversara. Neagu puncteaza inca o data (din sapte metri). Se face 3-1 in minutul 5 (Nechita). Tricolorele se distanteaza la 4-1, dupa un gol inscris de Szucs (6'). Romania se apara agresiv, fetele se dubleaza foarte bine. Paula apara o lovitura de la sapte metri - pare intr-o noua zi de gratie. Neagu pluteste peste apararea adversa si inscrie superb (5-1, in minutul 9).

Partida a inceput cu Romania avand primul atac

Romania se afla la un singur meci distanta de o clasare pe locul trei la Campionatul Mondial de handbal feminin, insa pentru a castiga medaliile de bronz fetele lui Tomas Ryde trebuie sa treaca de Polonia. Meciul de la Hering este in direct pe Dolcesport si LiveText pe Comisarul.ro.

Polonia este antrenata de danezul Kim Rasmussen, cel care se ocupa de pregatirea campioanei Romaniei, CSM Bucuresti.

Tot duminica se vor disputa si meciurile pentru locurile 5-6, intre Rusia si Danemarca, respectiv pe locurile 7-8, intre Franta si Muntenegru (s-au disputat vineri (Franta-Rusia 25-31 (8-15) si Muntenegru-Danemarca 20-28 (11-15)).

CM reprezinta si un criteriu de calificare la JO de la Rio de Janeiro (din vara anului viitor). Castigatoarea turneului se va califica direct, in timp ce formatiile clasate pe locurile 2-7 vor juca la turneele preolimpice (se vor disputa in perioada 7-10 aprilie 2016).

La ultima editie a Campionatului Mondial de handbal feminin, Romania s-a clasat pe locul 10. Ultima medalie a tricolorelor a fost in 2005 (argint).

Lotul Romaniei la turneul final din Danemarca:

1 Paula Ungureanu (portar) 138/2 (meciuri/goluri) - HCM Baia Mare
2 Ionica Munteanu (portar) 17/0 - HCM Baia Mare
3 Diana Petrescu (portar) 1/0 - SCM Craiova
4 Ardean Elisei (extrema stanga) 202/807 - HCM Baia Mare
5 Ana-Maria Tanasie (extrema stanga) 0/0 - HCM Baia Mare
6 Cristina Neagu (inter stanga) 128/521 - Budugnost / Podgorica
7 Gabriela Perianu (inter stanga) 13/5 - HCM Baia Mare
8 Eliza Buceschi (centru) 26/54 - HC Turingen
9 Aurelia Bradeanu (centru) 253/637 - CSM Bucuresti
10 Melinda Geiger (inter dreapta) 70/165 - HCM Baia Mare
11 Patricia Vizitiu (inter dreapta) 30/42 - HCM Baia Mare
12 Luciana Marian (inter dreapta,centru) 9/13 - HCM Baia Mare
13 Oana Manea (pivot) 174/352 - CSM Bucuresti
14 Crina Pintea (pivot) 18/31 - HC Turingen
15 Laura Chiper (extrema dreapta) 15/15 - CS Corona 2010 Brasov
16 Adriana Nechita (extrema dreapta) 128/306 - HCM Baia Mare
17 Gabriella Szucs (aparatoare) 2/0 - HCM Baia Mare

Selectioner: Tomas Ryde, Medic: Florin Oancea, Video-analist: Radu Cheregi, Asistent medical: Adrian Ionescu, Maseur: Claudiu Marasteanu.

Clasamentul marcatoarelor de la Campionatul Mondial:

1. Cristina Neagu (Romania) - 53 goluri
1. Jovanka Radicevic (Muntenegru) - 53 goluri
3. Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia) - 48 goluri
4. Mwasesa Mwange (Congo) - 45
5. Anna Vyakhereva (Rusia) - 45.

Ce a facut Romania de-a lungul Campionatelor Mondiale:

1957: Iugoslavia (gazda) - Cehoslovacia (aur), Ungaria (argint), Iugoslavia (bronz) - Romania a incheiat pe locul 9

1962: Romania (gazda) - Romania (aur), Danemarca (argint), Cehoslovacia (bronz)

1965: RFG (gazda) - Ungaria (aur), Iugoslavia (argint), RFG (bronz) - Romania a incheiat pe locul 6

1971: Olanda (gazda) - RDG (aur), Iugoslavia (argint), Ungaria (bronz) - Romania a incheiat pe locul 4

1973: Iugoslavia (gazda) - Iugoslavia (aur), Romania (argint), URSS (bronz)

1975: URSS (gazda) - RDG (aur), URSS (argint), Ungaria (bronz) - Romania a incheiat pe locul 4

1978: Cehoslovacia (gazda) - RDG (aur), URSS (argint), Ungaria (bronz) - Romania a incheiat pe locul 7

1982: Ungaria (gazda) - URSS (aur), Ungaria (argint), Iugoslavia (bronz) - Romania a incheiat pe locul 8

1986: Olanda (gazda) - URSS (aur), Cehoslovacia (argint), Norvegia (bronz) - Romania a incheiat pe locul 5

1990: Coreea de Sud (gazda) - URSS (aur), Iugoslavia (argint), RDG (bronz) - Romania a incheiat pe locul 7

1993: Norvegia (gazda) - Germania (aur), Danemarca (argint), Norvegia (bronz) - Romania a incheiat pe locul 4

1995: Austria/ Ungaria (gazde) - Coreea de Sud (aur), Ungaria (argint), Danemarca (bronz) - Romania a incheiat pe locul 7

1997: Germania (gazda) - Danemarca (aur), Norvegia (argint), Germania (bronz) - Romania a incheiat pe locul 12

1999: Norvegia/ Danemarca (gazde) - Norvegia (aur), Franta (argint), Austria (bronz) - Romania a incheiat pe locul 4

2001: Italia (gazda) - Rusia (aur), Norvegia (argint), Serbia si Muntenegru (bronz) - Romania a incheiat pe locul 17

2003: Croatia (gazda) - Franta (aur), Ungaria (argint), Coreea de Sud (bronz) - Romania a incheiat pe locul 10

2005: Rusia (gazda) - Rusia (aur), Romania (argint), Ungaria (bronz)

2007: Franta (gazda) - Rusia (aur), Norvegia (argint), Germania (bronz) - Romania a incheiat pe locul 4

2009: China (gazda) - Rusia (aur), Franta (argint), Norvegia (bronz) - Romania a incheiat pe locul 8

2011: Brazilia (gazda) - Norvegia (aur), Franta (argint), Spania (bronz) - Romania a incheiat pe locul 13

2013: Serbia (gazda) - Brazilia (aur), Serbia (argint), Danemarca (bronz) - Romania a incheiat pe locul 11.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina