Cosmin Moți, cel mai bun fundaș din campionatul Bulgariei

Cosmin Moți, cel mai bun fundaș din campionatul Bulgariei

Cosmin Moți, fotbalistul român al echipei Ludogoreț Razgrad, a fost desemnat cel mai bun fundaș și cel mai bun jucător străin din campionatul Bulgariei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, anunță presa internațională.

Moți, în vârstă de 30 de ani, joacă din 2012 la Ludogoreț, cu care a câștigat trei titluri de campioană a Bulgariei. El a fost, în luna august, eroul meciului retur cu Steaua București din play-off-ul Ligii Campionilor.

Jucătorii lui Ludogoreț au obținut majoritatea distincțiilor la această a 54-a ediție a galei pentru desemnarea fotbalistul bulgar al anului.

Fotbalistul anului 2014 în țara de la sud de Dunăre a fost ales Vladislav Stoianov, portarul lui Ludogoreț, urmat de coechipierul său, mijlocașul
Svetoslav Diakov, căpitanul formației. Locul trei i-a revenit unui nume mult mai cunoscut, atacantul Dimităr Berbatov, veteranul vicecampioanei Franței, AS Monaco. Berbatov a intrat de șapte ori în posesia acestei distincții, între 2002 și 2010.

Juriul, alcătuit din 120 de ziariști, a decis că Stoianov și Diakov sunt cel mai bun portar, respectiv cel mai bun mijlocaș din campionatul Bulgariei, în timp ce Moți este cel mai bun fundaș și cel mai bun jucător străin. În opinia juriului, tehnicianul lui Ludogoreț, Gheorghi Dermendjiev, este cel mai bun antrenor al anului.

Martin Kamburov, în vârstă de 34 de ani, de la Lokomotiv Plovdiv, a obținut pentru a cincea oară distincția de cel mai bun atacant. Cel mai bun tânăr jucător a fost ales Bojidar Kraev, în vârstă de 17 ani, de la Levski Sofia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”