Cum a jucat Simona aproape perfect vreme de 40 de minute: Dacă te poate bate și așa, God Bless Her, strânge-i mâna!

Cum a jucat Simona aproape perfect vreme de 40 de minute: Dacă te poate bate și așa, God Bless Her, strânge-i mâna!

​“Vreau energie! Vreau pasiune! Vreau bucurie! Dacă tu produci toate astea, iar ea te poate bate și așa, atunci God Bless Her, strânge-i mâna și asta e!” Excelentul discurs motivațional produs între seturi de Nick Saviano, antrenorul lui Sloane Stephens, a atins toate notele corecte și a contribuit oarecum la relansarea meciului în setul secund. În același timp, a evidențiat și elogiat indirect fantasticul tenis produs de Simona până la 6-1 și, mai apoi, până la 3-0. Tot ce căuta Saviano la eleva sa era însă la vedere de cealaltă parte a fileului.

A fost Simona Tennis Clinic în primul set. Simo a jucat un tenis curat, superb și imposibil de respins în vreun fel. Am regăsit-o pe Simona din Singapore, motivată, focus 100 la 100, neclintită de nimeni și de nimic din exterior. Cea care se face una cu mingea. Simona cu lovituri electrice, cu unghiuri teribile, cu o construcție superbă a punctului și cu o deplasare care-ți fură ochii. Aceeași Simona expeditivă, care nu-ți lasă nimic gratis, care te descurajează cu furia pozitivă din priviri, cu explozia din picioare și cu injecția de viteză din rachetă.

Sloane a început pozitiv, atacând furios serviciul doi al româncei cât să-și creeze două mingi de break încă din primul game, dar americanca a realizat rapid că a dat peste o jucătoare în zi de grație. Simona a lovit inteligent, preponderent către reverul lui Stephens, ținând-o sechestrată pe americancă pe acea parte. Când Halep a schimbat direcția în rally, lovind către dreapta americancei, Sloane s-a simțit grăbită pe forehand, parte pe care are tentația să-și folosească forța nativă superioară și să lovească brutal mingea, indiferent dacă se impune sau nu.

Citește continuarea articolului pe Treizecizero.ro

Toate declarațiile Simonei de după meciul cu Sloane Stephens: "Mâine va fi o provocare mare pentru mine!"

Conferința de presă a Simonei de după meciul câștigat cu Sloane a mers expeditiv și s-a centrat mai degrabă pe meciul cu Serena. Iată cele mai importante idei:

Despre meciul cu Sloane
“Sunt foarte fericită că am putut juca așa. Cred că a fost un meci extraordinar pentru mine. Am jucat tenisul meu cel mai bun până la 3-0 în setul doi, apoi ea a schimbat tactica și mi-am pierdut ritmul un pic, a fost mai dificil pentru mine să lovesc mingea cum trebuie. Dar sunt foarte fericită că am putut încheia meciul în două seturi”.

Ai spus că e greu pentru tine să ajungi pe locul 1 câtă vreme Serena e în circuit. Dar ai învins-o deja.

“Am câștigat doar un meci cu ea. Mă aștept la un meci foarte greu, pentru că ea e cea mai bună jucătoare din lume, are multă experiență. Mâine va trebui să joc la fel de agresiv cum am făcut azi. Cred că asta e cel mai important contra Serenei. Vreau să mă recuperez pentru mâine”.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...