DERIVĂ TOTALĂ : Steaua - Oțelul Galați 1-2

DERIVĂ TOTALĂ : Steaua - Oțelul Galați 1-2

Steaua București, campioana en titre, a fost învinsă de Oțelul Galați, ''lanterna roșie'', cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Națională, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal, cea mai mare surpriză a acestui campionat. Steaua, care a făcut din nou un joc sub așteptări, putea obține un punct, totuși, dacă Rusescu nu ar fi irosit un penalty în prelungirile meciului (90+4, șut în transversală). Oțelul a marcat ambele goluri la capătul unor contraatacuri, prin Iasmin Latovlevici (autogol, 19) și Jugurtha Hamroun (45). Steaua a reușit să înscrie prin George Țucudean (77).

Steaua ar fi trebuit să primească alte două penalty-uri, în minutele 27 (Andrei Prepeliță faultat în careu de Dan Popescu) și 65 (henț în careu Lucian Murgoci), având și o bară prin Țucudean (5). Latovlevici a jucat pentru prima oară la Steaua din etapa a 12-a.

În tur, Steaua s-a impus cu 3-0 la Galați.

Oțelul, care nu mai câștigase din etapa a 15-a, este la a treia victorie în acest campionat. Gălățenii nu marcaseră niciun gol în precedentele cinci partide. Oțelul mai marcase o singură dată în acest campionat două goluri într-un meci, în etapa a șasea, 2-0 cu Rapid.

Florin Marin este singurul antrenor care a învins-o pe Steaua de două ori în acest campionat, după succesul cu Ceahlăul la București (1-0).

Steaua a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie, un egal și două eșecuri, ambele acasă, și mai are un singur punct avans față de ASA Tg. Mureș.

Oțelul mai câștigase o singură dată pe terenul Stelei, în 1997 (3-1).

FC Steaua București — FC Oțelul Galați 1-2 (0-2), "Arena Națională" — București

Au marcat: George Țucudean (77), respectiv Iasmin Latovlevici (autogol, 19), Jugurtha Hamroun (45).

Cartonaș roșu: Ciprian Milea (Oțelul, 90+3).

Raul Rusescu a ratat un penalty în min. 90+4 (bară transversală)

Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); arbitri asistenți: Dragoș Mihai Iliescu (Craiova), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); arbitru de rezervă: Cătălin Marian Pană (București)

Observatori: Corneliu Fecioru (București) — CCA, Ion Valer Șulea (Brașov) — LPF.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina