După ce a îngropat Steaua, Rădoi a demisionat

După ce a îngropat Steaua, Rădoi a demisionat

Mirel Rădoi a declarat că nu va mai continua la conducerea echipei Steaua, el precizând că a luat această decizie cu o zi înaintea meciului cu Astra Giurgiu, pierdut duminică seară, cu scorul de 0-1, la Piteşti, în etapa a XIX-a a Ligii I. 

"Îmi asum toată răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat până acum la Steaua şi cred că e momentul să ne despărţim. Dacă filozofia pe care o avem noi, aşa bună, rea cum e, vedem că nu dă rezultate, ne asumăm această responsabilitate. Am avut rugămintea faţă de staf să rămână în continuare, ca echipa să nu treacă prin momente şi mai grele", a afirmat Rădoi, după meci.

Mirel Rădoi a preluat conducerea echipei Steaua în luna iunie, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă, tehnician căruia finanţatorul Gigi Becali nu i-a prelungit contractul, deşi a câştigat cu formaţia bucureşteană campionatul intern, Cupa României şi Cupa Ligii.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experienţă de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licenţa pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

El a început cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, deoarece pentru înscrierea la această instituţie nu este necesar examenul de bacalaureat.

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor şi în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, şase egaluri şi cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii şi în sferturile de finală ale Cupei României.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...