Echipa de Fed Cup a României s-a întors în țară, după victoria din Canada

Echipa de Fed Cup a României s-a întors în țară, după victoria din Canada

Echipa feminină de tenis a României s-a întors, marți, în țară după ce a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup, grație victoriei cu 3-2 în fața Canadei, la Montreal. Jucătoarele au fost întâmpinate, la Salonul Prezidențial de la Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'', de reprezentanți ai Federației Române de Tenis, rude, prieteni, amatori ai sportului alb, de numeroși gazetari.

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Alina Cercel-Tecșor, a declarat cu acest prilej: ''Suntem foarte emoționate pentru această primire. Este un rezultat frumos obținut de România. Cred că determinarea a fost elementul cheie care a făcut diferența în meciul cu echipa Canadei''.

Alexandra Dulgheru, care a obținut două puncte pentru tricolore la Montreal, a arătat la rândul său: ''Publicul a fost extraordinar, noi ne simțeam de parcă jucam la Galați. Erau mulți români în sală. A fost o experiență unică''.

Solicitată să comenteze gestul făcut de Eugenie Bouchard, când a refuzat să dea mâna cu ea după tragerea la sorți, Alexandra Dulgheru a spus: ''A fost un moment ciudat. Este o superstiție a ei. Este un gest care contrazice valorile de fair play. A fost interesantă reacția publicului din Canada, care a venit să ne spună că nu apreciază asemenea comportament. Este un succes că am ajuns în Grupa Mondială''

Andreea Mitu, care a învins-o pe Bouchard, numărul 7 mondial, chiar la primul său meci în Fed Cup, a fost impresionată de atmosferă. ''Pentru mine a fost un eveniment foarte frumos. La început, era multă gălăgie, publicul ne încuraja, iar eu nu eram obișnuită cu asemenea atmosferă, fiind primul meu joc pentru România. Apoi, totul a devenit un vuiet care ne încuraja, se auzea doar numele Andreea. Asta mi-a dat multă încredere și până la urmă am găsit o cale să câștig''.

Irina Begu a fost prima rachetă a României în meciul cu Canada, dar a pierdut meciul de debut, acuzând o accidentare, peste care a trecut, însă. ''Acum sunt refăcută după accidentare. Sunt bine sută la sută și voi participa la turneele viitoare'', a precizat Begu.

''Mi-am făcut unghiile în culorile steagului românesc. Nu a fost greu să le conving și pe colegele mele de echipă să facă la fel, iar asta ne-a purtat noroc. Alexandra a jucat incredibil. I-am spus înainte de meciul cu Eugenie Bouchard să lupte pentru fiecare punct, pentru că în jocurile de Fed Cup valorile se egalează'', a comentat Begu.

Raluca Olaru, purtând un steag tricolor pe umeri, a arătat: ''Este un drum lung care a început pentru noi în urmă cu doi ani de zile. Vreau acum să mulțumesc și celorlalte jucătoare, cum sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, pentru punctele aduse echipe. Cu ajutorul lor, am ajuns aici''.

Punctele echipei noastre la Montreal au fost aduse de Alexandra Dulgheru (6-4, 6-4 cu Eugenie Bouchard și 3-6, 7-5, 6-2 cu Francoise Abanda) și de Andreea Mitu (4-6, 6-4, 6-1 cu Eugenie Bouchard), în timp ce pentru Canada au punctat Francoise Abanda (4-6, 7-5, 6-4 cu Irina Begu) și perechea Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman (6-1, 4-6, 10-5 cu Andreea Mitu/Raluca Olaru).

România nu s-a mai aflat în Grupa Mondială a Fed Cup din 1992 până acum. În urma victorie cu Canada, echipa României a urcat pe locul 7 în clasamentul Fed Cup.  AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...