Elena Bogdan și Alexandra Cadanțu, în sferturile probei de dublu la BRD Bucharest Open

Elena Bogdan și Alexandra Cadanțu, în sferturile probei de dublu la BRD Bucharest Open

Perechea română Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni seara, la Arenele BNR din Capitală, după ce au învins junioarele Jaqueline Cristian/Elena Ruse, cu 6-3, 6-3.

Bogdan și Cadanțu, deținătoarele titlului în proba de dublu la București, au obținut victoria după 66 de minute, dar jocul a fost mai strâns decât o arată rezultatul, jucătoarele de 17 ani arătând o atitudine pozitivă și exuberantă.

Învingătoarele și-au asigurat un cec de 1.820 dolari și 60 de puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta câștigătoarele meciului care opune perechile Danka Kovinic (Muntenegru)/Katarzyna Piter (Polonia) și Raluca Olaru (România)/Anna Tatishvili (SUA), favoritele numărul trei.

Slovena Polona Hercog a produs o surpriză în primul tur la simplu, prin victoria cu 6-2, 7-5 în fața favoritei numărul 6, Tereza Smitkova (Cehia). Hercog este mai bine clasată în acest moment în ierarhia WTA (locul 87 în clasamentul anunțat luni), decât adversara sa (94 WTA).

Hercog va fi adversara Patriciei Țig, care a beneficiat de retragerea Silviei Soler-Espinosa, la scorul de 6-4, 3-1, 15-15. Țig și Hercog vor fi adversare în premieră.

Cristina Dinu, calificată luni pe tabloul principal, va juca în runda inaugurală cu cehoaica Denisa Allertova (22 ani), locul 79 în ierarhia mondială. Dinu (22 ani), 369 WTA în acest moment, a reușit o victorie spectaculoasă în fața Iaroslavei Șvedova (Uzbekistan), principala favorită a calificărilor, cu 6-3, 6-3. Șvedova (27 ani, 1,80 m) se află în prezent pe locul 109 în lume, dar cea mai bună clasare a sa a fost locul 25, în octombrie 2012. Pentru Dinu, cea mai bună clasare a fost locul 179, în septembrie 2013.

Celelalte jucătoare care au trecut de calificări vor avea următoarele adversare: unguroaica Reka-Luca Jani (învingătoare în meciul decisiv contra Mihaelei Buzărnescu) o va întâlni pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7), croata Petra Martic o va avea ca adversară pe Danka Kovinic (Muntenegru), iar rusoaica Daria Kasatkina pe Julia Goerges (Germania), a patra favorită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...