FC Rapid, sancţionat cu două etape de suspendare a terenului propriu pentru rasism

FC Rapid, sancţionat cu două etape de suspendare a terenului propriu pentru rasism

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat clubul Rapid cu interzicerea organizării a două meciuri pe teren propriu şi cu 22.500 lei penalitate sportivă, în urma incidentului rasist de la partida cu Concordia Chiajna, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul LPF.

FC Rapid, sancţionat cu două etape de suspendare a terenului propriu pentru rasism

Conform Regulametului Disciplinar, FC Rapid trebuie să evolueze două partide pe un stadion aflat la minimum 60 de kilometri faţă de localitatea în care îşi are sediul social.

Concordia Chiajna, ca şi club organizator, a fost sancţiuonat de Comisia de Disciplină a FRF cu 15.000 de lei penalitate sportivă.

Membrii comisiei au disjuns cauza, suporterul care a provocat incidententul rasist urmând să fie audiat într-o şedinţă ulterioară. Conform articolului 54 (Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea) din Regulamentul Disciplinar, fanul rapidist riscă o sancţiune cu interzicerea accesului pe stadione pentru cel puţin doi ani.

La finalul partidei Concordia Chiajna - Rapid (scor 0-0), disputată la 3 octombrie în cadrul etapei a X-a a Ligii I, suporterul rapidist Constantin Nicuşor Iacob a aruncat o coajă de banană în direcţia atacantului Concordiei Chiajna, Wellington Carlos da Silva. Acesta a luat coaja de banană şi i-a înmânat-o observatorului întâlnirii. Wellington a informat arbitrul şi în timpul meciului că fanii rapidişti au avut scandări cu tentă rasistă la adresa sa.

Miercuri, Wellington Carlos da Silva şi fanul rapidist, Constantin Nicuşor Iacob, care a aruncat o coajă de banană în direcţia sa la meciul din 3 octombrie, s-au împăcat, acesta din urmă cerându-i scuze scuze fotbalistului brazilian şi transmiţându-i că din acest moment este cel mai mare suporter al lui.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina