FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului

FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului

FC Steaua le cere suporterilor, vineri, pe site-ul oficial, să nu mai scandeze lozinci rasiste la meciurile de pe teren propriu, după ce UEFA a decis ca partida cu Aalborg BK să se dispute fără spectatori din cauza acestui tip de comportament.

FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contând pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Naţională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor", se arată în comunicatul postat pe site-ul steauafc.com.

Campioana României precizează că din cauza comportamentului fanilor jucătorii antrenaţi de Constantin Gâlcă nu vor putea fi susţinuţi la meciul cu Aalborg BK. "Este regretabil că, din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor Stelei, toţi iubitorii acestui club sunt privaţi de posibilitatea de a-şi susţine favoriţii într-o partidă contând pentru grupele unei competiţii de prestigiu, acest aspect afectând, în mod egal, atât suporterii de bună credinţă, cât şi jucătorii noştri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al susţinătorilor", a completat FC Steaua.

În final, FC Steaua le cere fanilor să lupte împotriva rasismului. "Sperăm ca această decizie drastică şi extrem de gravă să reprezinte un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rău atât clubului, cât şi întregii suflări roş-albastre! Facem un apel către toţi iubitorii Stelei ca, pe viitor, să aibă un comportament civilizat şi să-şi încurajeze favoriţii în spiritul fair-play şi să spună nu rasismului!", a conchis campioana României în comunicatul citat.

UEFA a decis ca FC Steaua să dispute fără spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, şi să achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anunţat, vineri, site-ul oficial al forului european.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”