Fed Cup: Simona Halep și Irina Begu vor ajunge marți la Galați

Fed Cup: Simona Halep și Irina Begu vor ajunge marți la Galați

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a anunțat că Simona Halep și Irina Begu vor sosi la Galați marți, cu o zi mai târziu decât celelalte componente ale echipei României.

"Halep și Begu sunt în programul normal de pregătire, dar au ales să mai stea o zi în plus în București, pentru a fi aproape de familiile lor', a spus Cosac. Celelalte componente ale echipei, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru, sunt așteptate să ajungă luni la Galați.

Delegațiile României și Spaniei vor fi cazate la Complexul Viva Club din apropierea municipiului Galați. De altfel, echipa Spaniei a ajuns la Galați încă de duminică seara, mai puțin vedeta echipei, Garbine Muguruza, care va sosi luni seara. Formația spaniolă va avea luni un prim antrenament pe arena amenajată la Patinoarul din Galați.

Arena, pe care a inspectat-o duminică George Cosac, l-a impresionat pe oficial. Lucrările de transformare a Patinoarului într-o modernă arenă de tenis cu o capacitate de 4.000 de locuri s-au încheiat. În ultimele două zile s-a făcut curățenie generală, în paralel cu o schimbare de ultim moment a amplasamentului instalației suplimentare de iluminat.

"Nu m-am așteptat ca acest loc să arate atât de bine. Cred că este pentru prima dată când se joacă în România indoor, în sală, când totul arată aproape de maximum, Din punct de vedere tehnic se apropie foarte mult de orice sală din lume care găzduiește turneele importante de tenis. Sunt impresionat de ceea ce au reușit organizatorii și vreau să-i felicit', a spus Cosac.

Întâlnirea dintre România și Spania din Fed Cup se va disputa pe 7 și 8 februarie. 

În absența jucătoarei numărul 1 din formația spaniolă, Carla Suarez Navarro (locul 17 WTA) — accidentată, căpitanul nejucător Conchita Martinez se prezintă la Galați cu Garbine Muguruza (24 WTA), Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), Lara Arruabarena (86 WTA) și Anabel Medina Garrigues (499 WTA).

Echipa României va fi formată din Simona Halep (locul 3 WTA), Irina Begu (34 WTA), Monica Niculescu (57 WTA) și Alexandra Dulgheru (95 WTA) — căpitan nejucător Alina Tecșor.

Ambele formații se vor caza la hotelul Viva și au programate câte două antrenamente pe zi.

În cele două zile ale întâlnirii România — Spania, meciurile vor începe de la ora 12,00. Sâmbătă se vor juca primele două meciuri de simplu, iar duminică se va începe tot cu cele de simplu, urmând apoi jocul de dublu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…